Πολιτική

Μάτι: Αθώωση Δούρου από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών

Μάτι: Αθώωση Δούρου από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, αποφάσισαν την μη επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων στη Ρένα Δούρου.

Οριστικά αθώα από όλες τις κατηγορίες για την τραγωδία στο Μάτι έκριναν το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών και ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής την Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με την απόφαση η πρώην περιφερειάρχης δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με καμία πειθαρχική κύρωση, ενώ το Πειθαρχικό Συμβούλιο αθώωσε ομόφωνα την Δούρου για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, κρίνοντας ότι έδρασε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Δήλωση της Ρένας Δούρου

«Η Δικαιοσύνη, εξαιτίας της τραγικότητας της καταστροφής, παρέπεμψε ποινικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από τους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι και  όλους εκείνους που εκπροσωπούν φορείς που δρουν υποβοηθητικά στο έργο της Πυροσβεστικής», αναφέρει η βουλεύτρια.

»Από δε την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, βρέθηκα αντιμέτωπη με τη δολοφονία χαρακτήρα και την προσπάθεια σε βάρος μου επηρεασμού της κοινής γνώμης, από τους πολιτικούς αντιπάλους μου, με στόχο την παραπομπή μου. Όλα αυτά τα χρόνια του διασυρμού και της κατασυκοφάντησης μου, σεβόμενη το ότι η δικαστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, απέφυγα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και δεν απάντησα στις συκοφαντίες. Με την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών και του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την απόδοση Δικαιοσύνης, όπως ζητούν τα θύματα και οι συγγενείς τους.

Είναι επίσης και μία πρώτη, χειροπιαστή απάντηση προς όλους εκείνους που, για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, δεν δίστασαν να μου προσάψουν αισχρές όσο και νομικά αβάσιμές, όπως αποδεικνύεται, κατηγορίες. Δεν έχω προβεί σε κάποια ενέργεια ούτε έχω παραλείψει κάτι, για το οποίο να φοβάμαι την κρίση της Δικαιοσύνης. Με υπομονή και σεβασμό περιμένω την οριστική και αμετάκλητη κρίση των φυσικών δικαστών, ύστερα μάλιστα και από την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας που η ίδια ζήτησα και μου χορήγησε ομόφωνα η Βουλή, με κατεπείγουσα διαδικασία ύστερα από αίτημά μου, προκειμένου να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, καμία παραγραφή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments