Πολιτική

Πυρετώδεις διεργασίες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πυρετώδεις διεργασίες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: facebook- Kyriakos Mitsotakis

Μεγάλη είναι η μάχη της ΝΔ ιδιαίτερα για τους τρεις μεγαλύτερους δήμους τη χώρας ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν ακόμα το κατάλληλο υποψήφιο για το δήμο Αθηναίων. 

Tις στρατηγικές τους ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ξεδιπλώνουν τα πολιτικά κόμματα. Στη Νέα Δημοκρατία οι μηχανές δουλεύουν στο «κόκκινο» με στόχο να βαφτεί γαλάζιος ολόκληρος ο εκλογικός χάρτης έχοντας ήδη «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες και για τις 13 περιφέρειες ενώ παράλληλα ιδιαίτερα βάρος έχει ρίξει το κόμμα στους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά. Αλλαγές παρατηρούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Χάρης Δούκας είναι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο της Αθήνας.

Γαλάζια πανστρατιά για τον Νίκο Χαρδαλιά

Χθες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά εκφράζοντας την πλήρη στήριξη του κόμματος στο πρόσωπό του, ενώ, παράλληλα, συζήτησαν την στρατηγική και τους άξονες της εκστρατείας με στόχο τη νίκη της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής. «Με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής @nhardalias συζητήσαμε για τις προτεραιότητες και το όραμά του για την Αττική. Θέλω να του ευχηθώ καλή δύναμη και να γνωρίζει ότι θα είμαστε δίπλα του. Ο Νίκος είναι μαχητής της παράταξης και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο facebook λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Τη στήριξή τους στο Νίκο Χαρδαλιά έχουν εκφράσει κι άλλα στελέχη του κόμματος όπως ο Θάνος Πλεύρης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Χάρης Θεοχάρης, η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.  Την ίδια στιγμή πυρετώδεις είναι οι διεργασίες και για τις δημοτικές εκλογές. Μεγάλη είναι η μάχη της ΝΔ ιδιαίτερα για τους τρεις μεγαλύτερους δήμους τη χώρας ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν ακόμα το κατάλληλο υποψήφιο για το δήμο Αθηναίων.  Το χρίσμα της γαλάζιας παράταξης για τον Δήμο Αθηναίων δόθηκε στον Κώστα Μπακογιάννη, για τον δήμο Θεσσαλονίκης στον Κωνσταντίνο Ζέρβα και για τον δήμο Πειραιά στον Γιάννη Μωραλη. Και οι τρεις νυν δήμαρχοι, έχουν δοκιμαστεί και το έργο τους είναι μετρήσιμο επισημαίνουν από την ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Κερδίζει έδαφος η περίπτωση της Όλγας Μπαλαούρα

Στον αντίποδα, δυστοκία εξακολουθεί να υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ ως προς το πρόσωπο που θα στηρίξει στο Δήμο Αθηναίων, με το φλερτ  στον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππα να συνεχίζεται, πάρα τις αποστάσεις που είχε πάρει μετά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Οι προθέσεις του θα βολιδοσκοπηθούν αύριο, Τέταρτη ώστε στη συνέχεια να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και να κλειδώσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει.  Στο τραπέζι πάντως παραμένουν τα ονόματα του Κώστα Ζαχαριάδη, του Νίκου Φίλη, της Όλγας Μπαλαούρα αλλά και του εργατολόγου, Κώστα Τσουκαλά. Ιδιαίτερη εντύπωση ξεκινά να αποκτά η περίπτωση της Όλγας Μπαλαούρα για τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την ευρύτερη αριστερά. Το μοναδικό γυναικείο όνομα σε αυτήν την περίπλοκη εξίσωση προτάθηκε από την «Ανοιχτή Πόλη», την αυτοδιοικητική παράταξη που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Η εισήγηση του ονόματος της έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες  με πλειοψηφία μελών.

Όπως εξηγούν στελέχη της Κουμουνδούρου, οι οποίοι δηλώνουν θετικοί στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα της, το όνομα της κυρίας Μπαλαούρα «πέρασε» με «θεσμικό τρόπο», δηλαδή, μέσω της αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η «Ανοιχτή Πόλη», έχει στείλει σχετική επιστολή στην Πολιτική Γραμματεία εξηγώντας αναλυτικά τις θέσεις της. Η Όλγα Μπαλαούρα είναι από τα ιδρυτικά στελέχη της «Ανοιχτής Πόλης» από το 2006, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αρχιτέκτονας – πολεοδόμος, διδάκτορας σε πανεπιστήμια της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Επιπλέον, είναι ερευνήτρια σε θέματα πόλης. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση. Είναι εκλεγμένη στην διοίκηση Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ) από το 2014, Σωματείο για την Έρευνα και τη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Τεχνικό Επιμελητήριο.

Συνομιλητές της, λένε, πως η ίδια είναι θετική στο ενδεχόμενο να «κατέβει» απέναντι από τον Κώστα Μπακογιάννη, με την υποσημείωση όμως η υποψηφιότητα της να είναι ενωτική και συλλογική. Η ίδια, εξηγούν, ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα του δήμου Αθηναίων. Στην κορυφή της δικής της ατζέντας, η οποία χαρακτηρίζεται ως δημοκρατική, σύγχρονη, προοδευτική αλλά και ριζοσπαστική, βρίσκεται η ανάπλαση του κέντρου της πρωτεύουσας και όχι απλώς η τουριστικοποίηση της. Να υπάρχει μια βιώσιμη κινητικότητα απέναντι στην ευρύτερη περιβαλλοντική κρίση. Να δοθεί μια λύση στα προβλήματα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, ή βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο. «Να υπάρχει πραγματική συμπερίληψη», αναφέρουν.

ΠΑΣΟΚ: Με τον Χάρη Δούκα στη μάχη της Αθήνας

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ έχουν βρει το πρόσωπο που θα κονταροχτυπηθεί με τον Κώστα Μπακογιάννη για το δήμο Αθηναίων. Το κόμμα προσφέρει την στήριξη του στον ακαδημαϊκό Χάρη Δούκα, ο οποίος θα είναι πιθανόν και ο μοναδικός που η Χαριλάου Τρικούπη θα δώσει χρίσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments