Πολιτική

Κυρανάκης για κτηματολόγιο: Τέλος τα χαρτάκια και οι ουρές – Από 28/8 ψηφιακός αριθμός

Κυρανάκης για κτηματολόγιο: Τέλος τα χαρτάκια και οι ουρές – Από 28/8 ψηφιακός αριθμός

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στόχος είναι η πλήρης ψηφιοποίηση των υπηρεσιών

Αυτοψία στο Κτηματολόγιο Αθηνών έκανε το πρωί ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης.Με δηλώσεις του ο κ. Κυρανάκης ανέδειξε το πρόβλημα με τις τεράστιες ουρές αναμονής και ανακοίνωσε πως μπαίνει τέλος σε αυτή την κατάσταση.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι στις 28 Αυγούστου τελειώνει η λίστα αναμονής και πως μέχρι το τέλος του 2023 θα έχουν λειτουργήσει 2 πλατφόρμες που θα ψηφιοποιούν τον μεγαλύτερο όγκο των πράξεων που γίνονται στα κτηματολόγια.

Αναλυτικά ο κ. Κυρανάκης τόνισε:

«Δεν θα μπορούσα να μη συναντήσω τον κ. Τσελίκα, ο οποίος ανέδειξε και πολύ ωραία το πρόβλημα χθες. Εμάς η λογική μας είναι να ερχόμαστε στο πρόβλημα. Τα προβλήματα δεν κρύβονται ούτε θάβονται αλλά κάναμε και ενέργειες ήδη για να το λύσουμε.

Από 25 Ιουλίου λειτουργεί η ψηφιακή υποβολή συμβολαίων. Δεν υπάρχει λόγος οι πολίτες που θέλουν να καταθέσουν συμβόλαια να έρχονται στην ουρά και να περιμένουν, μπορούν να το κάνουν ψηφιακά από το σπίτι τους.

Και θέλω να ενημερώσω μέσω της συχνότητας του ΣΚΑΪ ότι οι ψηφιακές αιτήσεις θα έχουν και προτεραιότητα, άρα αν έρχεσαι διά ζώσης θα πηγαίνεις στη συνέχεια, αν το πηγαίνεις ψηφιακά θα έχεις προτεραιότητα.

Και από τις 28 Αυγούστου τελειώνει η χειρόγραφη λίστα, τα χαρτάκια, όλο αυτό το χάος που αναδείξατε χθες, διότι είμαστε ήδη σε τελικές δοκιμές για την πλατφόρμα που θα δίνει ψηφιακά αριθμό προτεραιότητας και θα το βλέπει ο κάθε άνθρωπος στο κινητό του. Θα βλέπει πχ. ότι είναι ο αριθμός 5 που εξυπηρετείται, εκείνος έχει το 35 και θα έρχεται στην ώρα του.

Ο στόχος μας μεσοπρόθεσμα είναι να πάμε σε πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.

Το 30% που δεν μπορούν να ψηφιοποιηθούν αφορά πρόδηλα σφάλματα. Η πλατφόρμα για τα πρόδηλα σφάλματα ετοιμάζεται, έχουμε ήδη ξεκινήσει δουλειά και μέσα στους επόμενους λίγους μήνες θα είμαστε έτοιμοι να την παρουσιάσουμε ώστε να γίνεται και αυτό χωρίς φυσική παρουσία.

Ο άλλος μεγάλος όγκος είναι η ένωση δικαστικών επιμελητών που ήρθαν και μας είδαν και μας είπαν την πρότασή τους. Ετοιμάζουμε και με αυτούς μια πλατφόρμα ώστε η ηλεκτρονική επίδοση που θέλουν να κάνουν να συνδέεται με τη δική μας και να μη χρειάζεται η δική τους παρουσία εδώ. Αυτό λοιπόν καταργεί και την ανάγκη για χρονική προτεραιότητα, η οποία αναγκάζει τους ανθρώπους σήμερα να περιμένουν στην ουρά.

Δεν είμαι σε θέση σήμερα να σας πω, μόλις σε έναν μήνα από τότε που έχω αναλάβει, πότε θα ψηφιοποιηθεί το 100%. Σας λέω ότι μέχρι το τέλος του 2023 αυτές οι δύο πλατφόρμες που είναι πολύ μεγάλος όγκος των πράξεων θα έχουν τελειώσει. Αν μένει ένα πολύ μικρό ποσοστό, θα το τελειώσουμε και αυτό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments