Πολιτική

Άδωνις: Πρωτοφανής η τουρκοκυπριακή επίθεση στις δυνάμεις του ΟΗΕ

Άδωνις: Πρωτοφανής η τουρκοκυπριακή επίθεση στις δυνάμεις του ΟΗΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΕΡΤ Ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης

Απαράδεκτη η τουρκοκυπριακή προκλητικότητα των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τον υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στα ζητήματα που αποτελούν την πολιτική συγκυρία και σε εργασιακά θέματα αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1.

Αναφορικά με την τουρκοκυπριακή επίθεση στη νεκρή ζώνη στα Κατεχόμενα ο υπουργός Εργασίας τόνισε: «Δεν πρέπει να καλλιεργούμε υπερβολικές προσδοκίες στη σχέση μας με την Τουρκία. Ο κεντρικός στόχος της Τουρκίας δεν αλλάζει και ο στόχος αυτός είναι να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδας. Η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντοτε ισχυρή και να προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο. Δυστυχώς, η Τουρκία δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο. Η επίθεση στις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών είναι πρωτοφανής. Πρωτοφανής είναι και η στήριξη της Τουρκίας από τη Ρωσία. Η Ρωσία είναι η μόνη μεγάλη χώρα που στήριξε την Τουρκία. Άρα, η Ρωσία είναι ένας εχθρός της Ελλάδας. Η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας ήταν όμως πολύ έντονη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία αντέδρασαν άμεσα».

Σχετικά με τη συνάντηση των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε: «Η συνάντηση είναι από μόνη της ένα πολύ μεγάλο γεγονός. Η Ελλάδα είναι η κινητήριος δύναμη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των Βαλκανίων. Αξιοποιήσαμε και αξιοποιούμε ότι είμαστε η πρώτη χώρα των Βαλκανίων που μπήκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια χάρη στον αείμνηστο εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι δεν προσκλήθηκε ο Έντι Ράμα. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει ότι η υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη δεν περνάει καθόλου στα «μαλακά».  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται ότι δεν είναι ένας «ήπιος» στην αντίδρασή του πρωθυπουργός.

Αν η Αλβανία συνεχίσει να εμποδίζει την ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη, θα πρέπει να ξεχάσει την ευρωπαϊκή της πορεία. Αν η Αλβανία συνεχίσει να πορεύεται έτσι, τότε θα ξεχάσει τα λεφτά από την Ε.Ε. Ο Φρέντη Μπελέρη πρέπει να ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας. Η Αλβανία θα πληρώσει πολύ ακριβά, αν συνεχίσει να καταπατά τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments