Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Μεγάλα προβλήματα σε Μαγνησία,Θεσσαλία,Φθιώτιδα,Σποράδες-Έφτασε και στην Αττική [pics,vid]

Κακοκαιρία Daniel: Μεγάλα προβλήματα σε Μαγνησία,Θεσσαλία,Φθιώτιδα,Σποράδες-Έφτασε και στην Αττική [pics,vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363339] ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στα λασπόνερα «βούλιαξε» η Θεσσαλία, με την κακοκαιρία Daniel να συνεχίζει ανελέητα να χτυπάει τις περιοχές της Μαγνησίας, των Σποράδων, της Καρδίτσας, της Φθιώτιδας, της Πελλοποννήσου, της Εύβοιας, αλλά και της Αττικής

Στα λασπόνερα «βούλιαξε» η Θεσσαλία, με την κακοκαιρία Daniel να συνεχίζει ανελέητα να χτυπάει τις περιοχές της Μαγνησίας, των Σποράδων, της Καρδίτσας, της Φθιώτιδας, της Πελλοποννήσου, της Εύβοιας, αλλά και της Αττικής. Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι ο τραγικός απολογισμός, αλλά και ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές και στις περιουσίες των πολιτών.

Αυτή την ώρα «χτυπάει» Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Πελοπόννησο, Εύβοια. Ακραίο το φαινόμενο, έσπασε το ρεκόρ ημερήσιας βροχόπτωσης, λένε οι μετεωρολόγοι.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται στο σύνολό τους οι Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Καρδίτσας, Τρικάλων, καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων της Π.Ε. Λάρισας.

Όπως αναφέρει η EΡΤ, σορός ηλικιωμένης ανασύρθηκε στην περιοχή Παλτσή Μαγνησίας. Τη γυναίκα ηλικίας περίπου 85 ετών αναζητούσαν τις τελευταίες ώρες η Αστυνομία και η Πυροσβεστική μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή. Στην ίδια περιοχή -όπως έγινε γνωστό- αγνοούνται δύο άνδρες ηλικίας 85 και 87 ετών. Χθες Τρίτη νεκρός βρέθηκε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Βόλου. 

Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel συνεχίζεται με καταιγίδες, κεραυνούς, θυελλώδεις ανέμους και «πλημμύρα» προβλημάτων. Οι καταστροφές σε Βόλο, Λάρισα και Σκιάθο είναι τεράστιες. Πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του ποταμού, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί προληπτικά το συγκεκριμένο σημείο του ιδρύματος. Επίσης εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος και νερού σε όλο το εύρος της Μαγνησίας, με προβλήματα να εντοπίζονται και στις επικοινωνίες. Οι εικόνες από τον Βόλο και το Πήλιο συγκλονίζουν, καθώς τα πάντα είναι πνιγμένα στα νερά, σπίτια, περιουσίες, δρόμοι, ενώ ακόμη δεν είναι εμφανές το μέγεθος της καταστροφής από τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας.

Κακοκαιρία Daniel: Χάος στους δρόμους της Αθήνας από την ισχυρή καταιγίδα [pics,vid]

Η κακοκαιρία Daniel πλήττει από το πρωί της Τετάρτης και το κέντρο της Αθήνας με ισχυρές βροχοπτώσεις να μαίνονται ανα διαστήματα. Έτσι, μετά τα πρωινά ξεσπάσματα, γύρω στις 5 το απόγευμα ξεκίνησε νέο κύμα, με καταιγίδες και κεραυνούς στην πρωτεύουσα. Ίδια φαινόμενα παρατηρούνται στον Πειραιά και στα νότια προάστια της Αττικής.  Συνέπεια των ισχυρών φαινόμενων είναι να έχουν προκληθεί μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Παράλληλα,  σημειώνονται μικρές διακοπές ρεύματος στο Σύνταγμα λόγω πτώσης της τάσης. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί γύρω στις 15 κλήσεις για να επέμβει στην Αττική, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κάποιες για κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Λόγω συσσώρευσης των υδάτων, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από την Πέτρου Ράλλη ως τη Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στην Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς γλυφάδα, στο ύψος της εξόδου προς Συγγρού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments