Πολιτική

«Κλείνουν» το θέμα του ανασχηματισμού κυβερνητικά στελέχη [vid]

«Κλείνουν» το θέμα του ανασχηματισμού κυβερνητικά στελέχη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [362780] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Να κλείσουν το θέμα του ανασχηματισμού επιχειρούν κυβερνητικά στελέχη, με αφορμή την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα

Να κλείσουν το θέμα του ανασχηματισμού επιχειρούν κυβερνητικά στελέχη, με αφορμή την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα και εντάθηκαν μετά την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Αυτά τα στελέχη σημειώνουν ότι δεν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού όχι μόνο πριν από τη ΔΕΘ αλλά και μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τη Νέα Υόρκη. Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο.

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τη Θεσσαλία: Δημόσια υγεία, απάντληση υδάτων, κρατική αρωγή οι προτεραιότητες

Τα άμεσα ζητήματα δημόσιας υγείας, η απάντληση των υδάτων από τις πληγείσες περιοχές, η πρόσβαση και η αποκατάσταση του οδικού δικτύου και η κρατική αρωγή ήταν οι προτεραιότητες που συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος συνδέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σχετικά με τα ζητήματα δημόσιας υγείας, έγινε η ενημέρωση για την επιδημιολογική επιτήρηση των λοιμωδών νοσημάτων και την κλινική πορεία των περιστατικών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, καθώς και τις περαιτέρω ενέργειες για την ενημέρωση των πολιτών για πρακτικά ζητήματα υγιεινής, αλλά και επιπλέον παρεμβάσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ιδιαίτερα μεγάλο βάρος δίνεται στη συλλογή των νεκρών ζώων, η οποία πραγματοποιείται με βάση όλες τις υγειονομικές διατάξεις. Μέχρι σήμερα το πρωί στις 09:00, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ έχουν δηλωθεί 49.050 αιγοπρόβατα, 19.295 χοίροι, 4.186 βοοειδή και 40.330 πτηνά. Μέχρι στιγμή έχει γίνει διαχείριση (υγειονομική ταφή ή καύση) για 21.906 αιγοπρόβατα, 6.800 χοιρινά, 20 βοοειδή και 23.300 πτηνά.

Αναφορικά με τα θέματα της διαχείρισης των αποβλήτων, η αποκομιδή τους σε γενικές γραμμές γίνεται ομαλά και μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβαση όλων των δήμων προς το ΧΥΤΑ της Λάρισας, τα απόβλητα οδηγούνται σε γειτονικούς ΧΥΤΑ. Από αύριο θα ξεκινήσει επιχείρηση απομάκρυνσης φερτών υλικών στον Παλαμά Καρδίτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments