Διεθνή

Ισραηλινός πρόεδρος: Οι σοροί των αμάχων έφεραν σημάδια βασανισμού [vid]

Ισραηλινός πρόεδρος: Οι σοροί των αμάχων έφεραν σημάδια βασανισμού [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: RONEN ZVULUN | Συντελεστές: REUTERS, «Αναρωτιέμαι για τι προσεύχονταν πριν δολοφονηθούν όλοι μαζί», είπε. Πολλοί άνθρωποι, επίσης, βρέθηκαν σκοτωμένοι στην άκρη του δρόμου σε χαντάκια, πρόσθεσε ο Χέρτζογκ.

Ο Ισαάκ Χέρτζογκ ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι πρόκειται για τραύματα παρόμοιων των οποίων οι ερευνητές «δεν είχαν δει ποτέ»

Σημάδια που δείχνουν ότι υπέστησαν βασανιστήρια φέρουν οι σοροί των αμάχων που σκοτώθηκαν από τους μαχητές της Χαμάς, δήλωσε ο πρόεδρος του Ισραήλ.

Ο Ισαάκ Χέρτζογκ ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι πρόκειται για τραύματα παρόμοιων των οποίων οι ερευνητές «δεν είχαν δει ποτέ».

Μια πενταμελής οικογένεια βρέθηκε δεμένη μαζί, όλα τα μέλη αγκαλιασμένα είχαν δεχτεί πυροβολισμούς και είχαν καεί.

«Αναρωτιέμαι για τι προσεύχονταν πριν δολοφονηθούν όλοι μαζί», είπε. Πολλοί άνθρωποι, επίσης, βρέθηκαν σκοτωμένοι στην άκρη του δρόμου σε χαντάκια, πρόσθεσε ο Χέρτζογκ.

«Το Ισραήλ είναι αντιμέτωπο με έναν από τους πιο σκληρούς εχθρούς στη γη», είπε ο Ισραηλινός πρόεδρος.

Μέση Ανατολή: Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την επόμενη μέρα

Η επαύριον στον ευρύτερο μεσανατολικό χώρο  θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κλίμακα της αντίδρασης του Ισραήλ   και συγκεκριμένα από το κατά πόσο θα εισβάλει με χερσαίες δυνάμεις εντός της Λωρίδας της Γάζας και με ποιους σκοπούς, σύμφωνα με τον Ζήνωνα Τζιάρρα, Λέκτορα στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με την αναλυτική προσέγγιση του κ. Τζιάρρα, είναι ήδη εμφανείς οι κοινωνικές αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο, όπως εκφράζονται μέσα από μαζικές διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ότι πολλά αραβικά κράτη που εξομάλυναν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ μετά τις Συμφωνίες του Αβραάμ παρακολουθούν με αγωνία, εν μέρει επειδή η Σαουδική Αραβία έχει ήδη αναστείλει τις σταδιακές προσπάθειές της για εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ.

«Εάν δοθεί συνέχεια στο αιματοκύλισμα στη Γάζα και το Ισραήλ προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις εντός της, προσπαθώντας να καταφέρει καίριο πλήγμα στη Χαμάς ή και να ελέγξει τη Λωρίδα της Γάζας, θα καταστεί εξαιρετικά δύσκολο για τα υπόλοιπα αραβικά κράτη να επιδείξουν ανοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments