Διεθνή

Σοκαρίστηκαν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ – Ο Γκαλάντ τους έδειξε βίντεο εγκλημάτων της Χαμάς [vid]

Σοκαρίστηκαν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ – Ο Γκαλάντ τους έδειξε βίντεο εγκλημάτων της Χαμάς [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: pelop.gr, «Ήταν φρικτό. Έφερε εδώ σε όλους την πραγματικότητα αυτού που συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας δυτικός διπλωμάτης.

Διπλωμάτες στις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι οι υπουργοί Άμυνας στη σημερινή Σύνοδο «πάγωσαν» όταν ο Ισραηλινός ομόλογός τους Γιοάβ Γκαλάντ τούς έδειξε σοκαριστικά και φρικτά βίντεο από την επίθεση της Χαμάς σε Ισραηλινούς αμάχους.

Το Reuters αναφέρει ότι ο Γκαλάντ, ο οποίος παρακολούθησε εξ αποστάσεως τη μονόωρη σύνοδο του ΝΑΤΟ για το Ισραήλ, ενημέρωσε τους υπουργούς για την επίθεση και τους έδειξε ένα «χωρίς λογοκρισία βίντεο των φρικαλεοτήτων της Χαμάς».

«Ήταν φρικτό. Έφερε εδώ σε όλους την πραγματικότητα αυτού που συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας δυτικός διπλωμάτης.

Μια άλλη πηγή έκανε λόγο για «σοκαριστικά πλάνα» και περιέγραψε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ ως ενωμένους στην υποστήριξή τους στο Ισραήλ.

Στο βίντεο υπήρχε μόνο «κάποια θόλωση για την προστασία της αξιοπρέπειας των θυμάτων», διευκρίνισε ένας αξιωματούχος που ήταν στην αίθουσα.

Ισραηλινός πρόεδρος: Οι σοροί των αμάχων έφεραν σημάδια βασανισμού [vid]

Ο Ισαάκ Χέρτζογκ ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι πρόκειται για τραύματα παρόμοιων των οποίων οι ερευνητές «δεν είχαν δει ποτέ».

Μια πενταμελής οικογένεια βρέθηκε δεμένη μαζί, όλα τα μέλη αγκαλιασμένα είχαν δεχτεί πυροβολισμούς και είχαν καεί.

«Αναρωτιέμαι για τι προσεύχονταν πριν δολοφονηθούν όλοι μαζί», είπε.«Το Ισραήλ είναι αντιμέτωπο με έναν από τους πιο σκληρούς εχθρούς στη γη», είπε ο Ισραηλινός πρόεδρος Πολλοί άνθρωποι, επίσης, βρέθηκαν σκοτωμένοι στην άκρη του δρόμου σε χαντάκια, πρόσθεσε ο Χέρτζογκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments