Διεθνή

Κατάρ: Διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων ομήρων από τη Χαμάς

Κατάρ: Διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων ομήρων από τη Χαμάς

Πηγή Φωτογραφίας: Copyright 2023 The Associated Press All rights reserved, Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από το Ισραήλ, το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στην προώθηση της στρατιωτικής του εκστρατείας για την εξάλειψη της Χαμάς. Παρά την απόρριψη του Ισραήλ, οι συνομιλίες με τη μεσολάβηση του Κατάρ συνεχίζονται.

Ορισμένοι στη Χαμάς αναγνωρίζουν ότι η ομηρεία γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων έχει δώσει στο Ισραήλ περισσότερη διεθνή νομιμότητα για να επεκτείνει μαζικά τη στρατιωτική του εκστρατεία κατά της ισλαμιστικής ομάδας

Το Κατάρ μεσολαβεί ώστε η Χαμάς να προχωρήσει στην απελευθέρωση των γυναικών, των παιδιών και των ηλικιωμένων που κρατά ομήρους μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στο νότιο Ισραήλ περίπου μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τους  Times of Israel.

Η Χαμάς, την οποία εκπροσωπεί στις συνομιλίες ο ηγέτης της στο εξωτερικό Ismail Haniyeh, δήλωσε αρχικά στο Κατάρ ότι ήταν διατεθειμένη να επιστρέψει αυτούς τους ομήρους με αντάλλαγμα το Ισραήλ να ελευθερώσει 36 γυναίκες και έφηβους Παλαιστίνιους κρατούμενους που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από το Ισραήλ, το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στην προώθηση της στρατιωτικής του εκστρατείας για την εξάλειψη της Χαμάς. Παρά την απόρριψη του Ισραήλ, οι συνομιλίες με τη μεσολάβηση του Κατάρ συνεχίζονται.

Πηγή που γνωρίζει για τις διαπραγματεύσεις είπε στους Times of Israel ότι ορισμένοι στη Χαμάς αναγνωρίζουν ότι η ομηρεία γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων έχει δώσει στο Ισραήλ περισσότερη διεθνή νομιμότητα για να επεκτείνει μαζικά τη στρατιωτική του εκστρατεία κατά της ισλαμιστικής ομάδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments