Διεθνή

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο πρσφεύγει η Παλαιστινιακή Αρχή: Αντιπολεμική εισβολή στο Καπιτώλιο

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο πρσφεύγει η Παλαιστινιακή Αρχή: Αντιπολεμική εισβολή στο Καπιτώλιο

Πηγή Φωτογραφίας: opennews.gr, Από το πλήγμα, το βράδυ της Τρίτης, στο νοσοκομείο Αχλί Αράμπ, στο κέντρο της Γάζας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 471 άνθρωποι.

Από το πλήγμα, το βράδυ της Τρίτης, στο νοσοκομείο Αχλί Αράμπ, στο κέντρο της Γάζας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 471 άνθρωποι.

Η Παλαιστινιακή Αρχή θέλει να διερευνηθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το πολύνεκρο πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας, για το οποίο αλληλοκατηγορούνται το Ισραήλ και η Χαμάς, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός της στη Γαλλία, Χάλα Άμπου Χασίρα.

«Το παλαιστινιακό κράτος κατέθεσε σήμερα (Τετάρτη) έναν φάκελο στο ΔΠΔ, ζητώντας να διερευνηθεί αυτό το έγκλημα. Χρειάζεται μια διεθνής έρευνα», είπε η Άμπου Χασίρα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα της αποστολής της Παλαιστίνης στη Γαλλία. Μολονότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στήριξε την ισραηλινή εκδοχή, σύμφωνα με την οποία για το πλήγμα αυτό ευθύνεται ο Ισλαμικός Τζιχάντ, μια άλλη ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση, η Άμπου Χασίρα δεν είχε καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο υπεύθυνος: «Το Ισραήλ είναι ο μοναδικός υπεύθυνος (…) Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ στοχοθετεί πολιτικές υποδομές και συγκεκριμένα νοσοκομεία», τόνισε.

Από το πλήγμα, το βράδυ της Τρίτης, στο νοσοκομείο Αχλί Αράμπ, στο κέντρο της Γάζας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 471 άνθρωποι. Επειδή «η Γαλλία έχει κάποια αξιοπιστία στην περιοχή αναμένουμε να αναλάβει δράση για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα, να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να επιτραπεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας», πρόσθεσε η Παλαιστίνια διπλωμάτις.

Πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον ζητώντας να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα μία ημέρα μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα. Πρόκειται για μέλη που ανήκουν στο κίνημα «Εβραίοι για την Ειρήνη» τα οποία κατάφεραν και αιφνιδίασαν τις αρχές και μπήκαν μέσα στο Καπιτώλιο.

Διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι εκτός του κτιρίου του Καπιτωλίου, ενώ όπως φαίνεται σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας διαδηλωτές που ζητούν κατάπαυση του πυρός από το Ισραήλ. Οι διαδηλωτές που μπήκαν μέσα στο κτίριο συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι το κίνημα «Εβραίοι για την Ειρήνη» ζητά να τερματίσει η υποστήριξη των ΗΠΑ στο σύστημα απαρτχάιντ του Ισραήλ και απαιτούν ισότητα, δικαιοσύνη και ένα ευημερούν μέλλον για όλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments