Πολιτική

Αγίου Δημητρίου: Σακελλαροπούλου: Μας εμπνέει το παράδειγμα όσων πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την Μακεδονία

Αγίου Δημητρίου: Σακελλαροπούλου: Μας εμπνέει το παράδειγμα όσων πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την Μακεδονία

Πηγή Φωτογραφίας: [364531] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με την έπαρση της σημαίας ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στην επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης  και τη γιορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου.«Ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου, γιορτάζουμε και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό, ένα σπουδαίο ορόσημο στην ιστορία του έθνους μας. Η 26η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης όλων εκείνων που, με πίστη στις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας. Το παράδειγμά τους μας εμπνέει πάντα και μας καθοδηγεί. Χρόνια πολλά!», δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με την έπαρση της σημαίας ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις

Με την έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, που έγινε στις 8 το πρωί, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ξεκίνησαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ». Την Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν στην είσοδο του Λευκού Πύργου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στην κορυφή όπου βρίσκεται ο ιστός.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμα ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, και ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, ως εκπρόσωπος της Βουλής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments