Πολιτική

Βούλτεψη: O κ. Κασσελάκης μετά την ανακάλυψη του «ψευδοκράτους», ανακαλύπτει τη Γάζα

Βούλτεψη: O κ. Κασσελάκης μετά την ανακάλυψη του «ψευδοκράτους», ανακαλύπτει τη Γάζα
 Τα παραπάνω δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισε “ημέρα ντροπής” για την ελληνική διπλωματία τη στάση της Ελλάδας στο ψήφισμα του ΟΗΕ για εκεχειρία στη Γάζα.

«Με τον κ. Κασσελάκη ασχολούμαι ως εξής. Αφού ανακάλυψε πού είναι το ψευδοκράτος, τώρα ανακαλύπτει και τη Γάζα. Έχει καιρό να μάθει τι γίνεται στο Μεσανατολικό. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι χρησιμοποίησε τη λέξη “ντροπή” την ημέρα της εθνικής μας γιορτής, την ημέρα δηλαδή που γιορτάζουμε τους αγώνες μας για ελευθερία, δημοκρατία και ανθρωπιά. Και αυτό το ψήφισμα κάθε άλλο παρά ψήφισμα ισορροπημένο ήταν».

Τα παραπάνω δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήρισε “ημέρα ντροπής” για την ελληνική διπλωματία τη στάση της Ελλάδας στο ψήφισμα του ΟΗΕ για εκεχειρία στη Γάζα.

Πιο ειδικά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, η κ. Βούλτεψη επισήμανε πως η Ελλάδα, υποστηρίζοντας την καναδική πρόταση έκανε το σωστό. «Όπως έκαναν το σωστό άλλες συνολικά 15 ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί όταν τους λες, στον ΟΗΕ, ο οποίος έχει τέσσερις φορές προσπαθήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες να βγάλει ένα ψήφισμα και δεν τα έχει καταφέρει (…) είπε λοιπόν η Ελλάδα και άλλες χώρες, ναι αλλά πρέπει αυτό για να είναι ισορροπημένο για την εκεχειρία την ανθρωπιστική να υπάρχει κάπου η καταδίκη της Χαμάς. Όχι, δεν την καταδικάζουμε τη Χαμάς. Και θέλει να μου πει ο Κασσελάκης, το ΚΚΕ και όποιος άλλος σε αυτή εδώ τη χώρα ότι Ελλάδα θα ψηφίσει κάτι για το οποίο αμέσως μετά πανηγύρισε η Τουρκία και η Χαμάς. Λοιπόν, αν τόσο είναι το πολιτικό μυαλό τους (…)».

Το Μεσανατολικό είναι σε μία πολύ σοβαρή, κρίσιμη καμπή του, υπογράμμισε η κ. Βούλτεψη, σημειώνοντας πως «κάθε τι που συμβαίνει στην περιοχή μας, μας επηρεάζει και φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε να μην μας επηρεάσει».

«Κάθε φορά που γίνεται κάτι χτυπά ένα καμπανάκι. Ήδη στην περιοχή μας έχουμε τρεις μεγάλους πολέμους. Έναν της Συρίας που διαρκεί από το 2011 ντροπιαστικά, έναν της Ουκρανίας που κοντεύει να κλείσει δύο χρόνια και τώρα αυτή η φωτιά στη Μέση Ανατολή. Στη μέση η Ελλάδα. Από κάτω είναι η Αφρική. Με ένα Σουδάν σε εμφύλιο πόλεμο που σε έξι μήνες έχει προκαλέσει 5,6 εκατομμύρια εκτοπισμένους. Γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι,  επειδή βλέπω διάφορα πράγματα εδώ, δε βλέπω τον κύριο Κασσελάκη, για παράδειγμα, να ανησυχεί για το Σουδάν. Δεν τον απασχολεί ή απλώς είναι πιο της μόδας, ας πούμε το Μεσανατολικό; Δεν τον βλέπω και με ενοχλεί πάρα πολύ γιατί οι άνθρωποι εκεί βασανίζονται πάρα πολύ, χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα. (…) Η βιτρίνα του ανθρωπισμού γενικότερα, με ενοχλεί. Δηλαδή τον ανθρωπισμό τον έχουμε αλα καρτ εδώ πέρα. (…) Όλα τα πράγματα έχουν την αξία τους, όχι μόνο ως προς την ανθρώπινη ζωή, αλλά και ως προς την επίδραση στο περιβάλλον μας, το γεωπολιτικό. Γι’ αυτό θέλω να πω ότι είναι πολύ ρηχές οι προσεγγίσεις που ακούω όλο τον τελευταίο καιρό. Διότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει εθνική εστία για τους Παλαιστινίους. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Δυστυχώς, όμως, η Χαμάς κάθε φορά που πάει να βρεθεί μία λύση, προκαλεί έναν πόλεμο ή μία δολοφονία ή κάποιες μαζικές δολοφονίες. Γιατί δεν τη συμφέρει τη Χαμάς να λυθεί το Παλαιστινιακό. Γιατί η Χαμάς πληρώνεται με το μήνα. Τι λόγο ύπαρξης θα έχει αν σταματήσει αυτό; 30 εκατομμύρια δολάρια το μήνα παίρνουν για να έχουν τις βίλες τους και τα τζιπ τους και τις βενζίνες τους, να μη ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά σε ανάκτορα εδώ και εκεί, σε αραβικές χώρες και να κάνουν ταξίδια και να έχουν τον λαό εκεί πέρα όμηρο. Γιατί ακούω και κάποιους δικούς μας προοδευτικούληδες να λένε, μα είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι και που το ξέρεις ρε, ήσουνα εκεί στις εκλογές στη Λωρίδα της Γάζας, είδες αν στο παραβάν μπήκαν με τα όπλα οι άνθρωποι;

Πού το ξέρεις ότι έγιναν δημοκρατικές εκλογές όταν η Φατάχ δεν τις αναγνώρισε ποτέ και ακολούθησε εμφύλιος και οι μαχητές της Φατάχ για να γλιτώσουν από το μαχαίρι της Χαμάς διέφυγαν στο Ισραήλ;» ανέφερε η κ. Βούλτεψη.

«Αυτή η ιστορία της Ελλάδας όπου αυτό είναι αριστερό, δεν πάνε να σκοτώνουν και να βιάζουν και να αρπάζουν μωρά από τις αγκαλιές, αφού είναι αριστερό το παλαιστινιακό, εγώ θα είμαι εκεί. Εγώ αυτά δεν τα δέχομαι και δεν νομίζω να τα δέχεται κανένας Έλληνας και έκανε πάρα πολύ μεγάλο λάθος το ΚΚΕ με αυτό που έγινε. Το να βλέπει ένας Έλληνας να αρπάζει κάποιος τα μωρά από την αγκαλιά μιας μάνας,  με αυτό δεν μπορείς να ταυτιστείς, ούτε μπορεί να γίνει στο όνομα κανενός απελευθερωτικού αγώνα αυτό το πράγμα, όπως λένε εκεί στο ΚΚΕ» τόνισε η Υφυπουργός Μετανάστευσης.

Όσο αφορά στο Μεταναστευτικό, η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε ότι επίσημα 114 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται εκτοπισμένοι από τις εστίες τους και άρα θα προσπαθήσουν με τον ένα στον άλλο τρόπο να περάσουν στην Ευρώπη. «Είναι καλό ότι κάπως ξύπνησε η Ευρώπη που μέχρι τώρα μας κατηγορούσε για pushbacks, γιατί πρώτα μας έλεγαν ότι δεν φυλάμε τα σύνορα μας το 15-16, τώρα μας λένε ότι τα παρα-φυλάμε και δεν πρέπει να τα φυλάμε τόσο πολύ. Τώρα λοιπόν είναι η πρώτη φορά που μίλησαν για την ανάγκη επιστροφών που φωνάζουμε τόσο καιρό ότι είναι ζήτημα ασφάλειας των χωρών μας, της χώρας μας και των χωρών της Ευρώπης. Να ξέρουμε ποιος μπαίνει μέσα στη χώρα και όχι να δίνουμε τα κλειδιά στους διακινητές και στις ΜΚΟ» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments