Πολιτική

Τα μηνύματα της χθεσινής ομιλίας Μητσοτάκη

Τα μηνύματα της χθεσινής ομιλίας Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [365174] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Στο φορολογικό νομοσχέδιο που ήδη έχει προκαλέσει ενόχληση σε μερίδα επαγγελματιών αναφέρθηκε κυρίως ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ

Έξι μήνες μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της 5ης Μαΐου, το εορταστικό κλίμα επέστρεψε στην οδό Πειραιώς, με αφορμή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία χθες σφράγισε την αλλαγή σκυτάλης για τη θέση του γραμματέα του κόμματος από τον Παύλο Μαρινάκη στη Μαρία Συρεγγέλα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για πρώτη φορά από την ανάληψη της δεύτερης κυβερνητικής θητείας του, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και χαμόγελα στο “μπλε αρχηγείο” και έθεσε και πάλι τον τόνο για τα “βήματα” του κόμματος και της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο μεγάλο πολιτικό ορόσημο των ερχόμενων ευρωεκλογών.

Μέχρι όμως η παράταξη να οδηγηθεί και να κερδίσει και αυτό το πολιτικό στοίχημα, όπως χαρακτήρισε την καθαρή νίκη που επιδιώκει η παράταξη και στην επόμενη ευρωπαϊκή κάλπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σαφείς οδηγίες για τον χάρτη που θα πρέπει να ακολουθήσουν στελέχη, βουλευτές και υπουργοί. Οδηγίες, εν είδη προειδοποίησης και προς αποφυγήν αλαζονικών συμπεριφορών. Γιατί όπως εξήγησε με σαφήνεια ο πρωθυπουργός, το 41% που έλαβε η ΝΔ στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου “δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή. Ισοδυναμεί με αυξημένη ευθύνη. Δεν είναι άλλοθι για λάθη. Είναι κίνητρο για αποτέλεσμα που επιπλέον δεν επιτρέπει υπερφίαλες συμπεριφορές καθώς το πολιτικό «κοντέρ» μηδενίστηκε στις εκλογές” τόνισε εμφατικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέστησε προς τα στελέχη του ότι “ο λόγος μας, πρέπει να είναι σαν τις πράξεις μας: σαφής, ουσιαστικός,  αλλά κυρίως μετρημένος. Αυτό προϋποθέτει άλλωστε και η νέα μας διαδρομή, που ξεκινά από αφετηρίες οι οποίες επιτεύχθηκαν χωρίς να είναι ούτε εύκολες, ούτε δεδομένες”.

Σαφές ήταν όμως και το μήνυμα του πρωθυπουργού προς την κοινωνία, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για τολμηρές μεταρρυθμίσεις και τονίζοντας ότι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της, οπότε δήλωσε αποφασισμένος να επωμιστεί ό, τι κι αν ήταν, χωρίς να υπολογίζει το κόστος που δήλωσε ότι επωμίζεται.

Μιλώντας μάλιστα για το φορολογικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση αλλά ήδη έχει προκαλέσει ενόχληση σε μερίδα επαγγελματιών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ανυποχώρητος. “Δεν είναι η πρώτη φορά που σας μιλώ για μεταρρυθμίσεις που ίσως ξεβολέψουν κάποιους, αλλά θα ωφελήσουν τους πολλούς. Κι αν υπάρξει κόστος από αυτές τις συγκρούσεις, αυτή η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να το αναλάβει. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι μία από τις μεγάλες παγίδες της δεύτερης τετραετίας είναι ο συμβιβασμός. Συμβιβασμός με παθογένειες, με παγιωμένα συμφέροντα. Μία αδικία των λίγων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, που κάποτε πρέπει να λείψει” ξεκαθάρισε.

Μηνύματα που όπως σχολίαζαν γαλάζια στελέχη θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον πρωθυπουργό προς το εσωτερικό της παράταξης και της κυβέρνησής του, προκειμένου να κρατά σε εγρήγορση όλα τα στελέχη και να μην εφησυχάσουν, παρασυρόμενοι από το πολιτικό κλίμα, το οποίο μπορεί να δίνει ένα σαφές και άνετο δημοσκοπικό προβάδισμα στη ΝΔ, όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο και καμία κατάσταση δεν συντηρείται επ’ αόριστον, μόνο με τα λάθη των πολιτικών αντιπάλων, όπως σημείωναν. “Σκληρή δουλειά και έργο” για την κοινωνία και τον πολίτη, θα επαναλαμβάνεται σχεδόν μονότονα αλλά πάντα εμφατικά απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments