Πολιτική

Πέτσας: Η κοινωνία εμπιστεύεται τον Κ. Μητσοτάκη για ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα

Πέτσας: Η κοινωνία εμπιστεύεται τον Κ. Μητσοτάκη για ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI), Την εκτίμησή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στα μάτια των πολιτών η αξιόπιστη πολιτική προσωπικότητα που ξέρει να δίνει λύσεις στα προβλήματα, εκφέρει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο κ. Στέλιος Πέτσας

Σε περιδίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ - αναδιάταξη της κεντροαριστεράς

​Την εκτίμησή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στα μάτια των πολιτών η αξιόπιστη πολιτική προσωπικότητα που ξέρει να δίνει λύσεις στα προβλήματα, εκφέρει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος συμπληρώνει πως οι αλλαγές στο χώρο της αντιπολίτευσης θα πάρουν χρόνο έως ότου οδηγήσουν σε μια σοβαρή αντιπολιτευτική δύναμη.

​Ιδιαίτερα, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος τονίζει πως «έχουμε ένα φαινόμενο Μητσοτάκη», δεδομένου ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στη μεταπολίτευση, ότι δηλαδή ο ίδιος ο πρωθυπουργός διατηρεί αδιατάρακτο το πολιτικό του κεφάλαιο και ότι η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει είναι μεγαλύτερη ακόμη και από αυτή της κυβέρνησής του. Επομένως, οι μετρήσεις δείχνουν ότι η κοινωνία έχει προβλήματα, ότι περιμένει περισσότερα από την κυβέρνηση και ότι εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό ως μια αξιόπιστη προσωπικότητα, που δίνει ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα, αγωνίζεται πραγματικά να επιλύσει τα προβλήματα των πολιτών και δεν αναλώνεται σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.

Ερωτώμενος για το εάν οι εξελίξεις στο χώρο της αντιπολίτευσης τροφοδοτούν αλαζονικές συμπεριφορές στην κυβέρνηση, ο κύριος Πέτσας απαντά πως «το 41% που συχνά επικαλείται η αντιπολίτευση δεν είναι ποσοστό αλαζονείας ή έπαρσης, αλλά είναι ποσοστό ευθύνης απέναντι σε αυτά που έχουμε να κάνουμε, προκειμένου να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Βλέπω ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες καταγράφουν την εσωτερική περιδίνηση στην αντιπολίτευση. Αυτή θα καταλήξει σε πολλές αλλαγές στο χώρο της κεντροαριστεράς. Η διάσπαση που προβλέπουμε στο ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι, μεταξύ των οποίων και εγώ, μετά τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε διάλυση και κατακερματισμό αυτού του κομματικού χώρου, που θα αποκρυσταλλωθεί μετά από ορισμένους μήνες, ενδεχομένως στις ευρωεκλογές, και με αποκορύφωμα στις ερχόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές. Και αυτό δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο και το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Άρα, περιμένω ευρύτερες αλλαγές στο χώρο της κεντροαριστεράς, οι οποίες θα πάρουν χρόνο μέχρι να υπάρξει μια σοβαρή αντιπολίτευση, που με νηφαλιότητα και τεκμηριωμένα επιχειρήματα θα προσπαθήσει να προτείνει άλλες λύσεις από αυτές που προτείνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».​

«Αυτός ο χρόνος δεν είναι χρόνος επανάπαυσης», συμπληρώνει ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, «αλλά χρόνος αγώνα. Όταν μιλάμε για πραγματική αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των νοικοκυριών, όταν μιλάμε για τα θέματα μετανάστευσης ή ασφάλειας, που βρίσκονται στην καρδιά του ενδιαφέροντος των πολιτών σε όλη την επικράτεια, όταν μιλάμε για θέματα σχετικά με τη θωράκιση έναντι της κλιματικής κρίσης, δεν υπάρχει κανένας άλλος αντίπαλος παρά μόνο τα προβλήματα αυτά καθαυτά και δεν υπάρχουν περιθώρια επανάπαυσης», καταλήγει ο κύριος Στέλιος Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments