Διεθνή

Στα χέρια του Ερυθρού Σταυρού οι 11 όμηροι της Χαμάς – Απελευθερώθηκαν και 33 Παλαιστίνιοι

Στα χέρια του Ερυθρού Σταυρού οι 11 όμηροι της Χαμάς – Απελευθερώθηκαν και 33 Παλαιστίνιοι

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot,Ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι 11 όμηροι της Χαμάς βρίσκονται καθ' οδόν προς το Ισραήλ.

Στους ομήρους που απελευθερώθηκαν περιλαμβάνονται 3 Γάλλοι, 2 Γερμανοί και 6 Αργεντινοί πολίτες σύμφωνα με το Κατάρ, ενώ στους απελευθερωθέντες Παλαιστίνιους από τις Ισραηλινές φυλακές περιλαμβάνονται 30 ανήλικοι και 3 γυναίκες

Ο Ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι 11 όμηροι της Χαμάς βρίσκονται καθ’ οδόν προς το Ισραήλ.

«Με βάση πληροφορίες που ελήφθησαν από τον Ερυθρό Σταυρό, 11 όμηροι βρίσκονται αυτή τη στιγμή καθ’ οδόν προς το Ισραηλινό έδαφος», ανέφεραν οι Ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις.

Πρόκειται για εννέα παιδιά (μεταξύ των οποίων δύο κοριτσάκια ηλικίας μόλις τριών ετών) και δύο γυναίκες που απήχθησαν από το κιμπούτς Νιρ Οζ κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Οι πατέρες των παιδιών εξακολουθούν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής απελευθερώθηκαν και περίπου 33 Παλαιστίνιοι, επίσης γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το Κατάρ.

«Σε εφαρμογή των δεσμεύσεων της τέταρτης ημέρας της συμφωνίας ανθρωπιστικής εκεχειρίας, 33 Παλαιστίνιοι πολίτες θα απελευθερωθούν σήμερα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 11 Ισραηλινών κρατουμένων από τη Γάζα», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του Κατάρ.

Στους απελευθερωθέντες από τις Ισραηλινές φυλακές περιλαμβάνονται 30 ανήλικοι και 3 γυναίκες, ενώ στους ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα περιλαμβάνονται 3 Γάλλοι, 2 Γερμανοί και 6 Αργεντινοί πολίτες, που παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, σημειώνει το Κατάρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments