Διεθνή

Χαμάς: Απελευθερώνει 11 Ισραηλινούς και έξι Ταϊλανδούς

Χαμάς: Απελευθερώνει 11 Ισραηλινούς και έξι Ταϊλανδούς

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αιγυπτιακού τηλεοπτικού καναλιού Al-Cairo. Τα ισραηλινά μέσα αναφέρουν ότι μαζί τους θα απελευθερωθούν και έξι Ταϊλανδοί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αιγυπτιακού τηλεοπτικού καναλιού Al-Cairo. Τα ισραηλινά μέσα αναφέρουν ότι μαζί τους θα απελευθερωθούν και έξι Ταϊλανδοί.

Την έναρξης της διαδικασίας απελευθέρωσης των ομήρων και παράδοσής τους στον Ερυθρό Σταυρό επιβεβαίωσαν στην Wall Street Journal και πηγές στην Αίγυπτο, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αναφέρει σε ανάρτησή του ότι εργάζεται ώστε να επιτύχει την παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Παραμένω σε επαφή με τους «ηγέτες του Κατάρ, της Αιγύπτου και του Ισραήλ για να βεβαιωθεί ότι κάθε πτυχή της συμφωνίας θα εφαρμοστεί», αναφέρει και προσθέτει πως «έχω πιέσει με συνέπεια για παύση των μαχών για να επιταχυνθεί και να επεκταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να διευκολυνθεί η απελευθέρωση των ομήρων».

Με ξεχωριστή ανάρτηση από τον Λευκό Οίκο σημειώνεται ότι ο Μπάιντεν «θα συνεχίσει να εργάζεται για να παρατείνει την παύση πέρα ​​από τις δύο επιπλέον ημέρες».

Νωρίτερα, τις οικογένειες των 11 ομήρων που θα απελευθερωθούν από τη Χαμάς ενημέρωσαν οι Ισραηλινές αρχές, ενώ το Κατάρ ανακοίνωσε συμφωνία των δύο εμπόλεμων πλευρών για διήμερη παράταση της εκεχειρίας, με την απελευθέρωση ακόμα 20 Ισραηλινών ομήρων. Αναμένουμε πρώτα τη λίστα με τα ονόματα για να συμφωνήσουμε, ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό ισραηλινός αξιωματούχος.

Τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι από τους 11 ομήρους οι εννέα είναι παιδιά και δύο γυναίκες.

Όπως ανέφεραν τα ίδια τα ειδησεογραφικά μέσα, οι όμηροι που απελευθερώθηκαν προέρχονται από το Κιμπούτς Νιρ Οζ, στο νότιο Ισραήλ, την κοινότητα που επλήγη περισσότερο κατά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου.

Η πληροφορία άρχισε να μεταδίδεται λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, ενώ λίγο αργότερα το γραφείο του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε τις αναφορές των ειδησεογραφικών μέσων λέγοντας ότι «ότι οι πληροφορίες δόθηκαν στις οικογένειες, αφού το Ισραήλ έλαβε τη λίστα των αιχμαλώτων που πρόκειται να απελευθερωθεί σήμερα.»

Η Χαμάς έλαβε τη λίστα με τα ονόματα των Παλαιστινίων που θα αποφυλακιστούν σήμερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του στρατιωτικού βραχίονα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης στην πλατφόρμα Telegram. Στη λίστα περιλαμβάνονται τα ονόματα τριών γυναικών και άλλων 30 ανηλίκων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο μεταξύ σήμερα το Κατάρ ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για διήμερη παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας, όπως ανέφερε στο Twitter και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ντόχα.

«Το κράτος του Κατάρ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαμεσολάβησης, επιτεύχθηκε συμφωνία για την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο επιπλέον ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments