Τεχνολογία

Reuters: Κάτι γίνεται με Huawei, Audi και Mercedes

Reuters: Κάτι γίνεται με Huawei, Audi και Mercedes

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Η κινεζική Huawei ζήτησε από την Audi και τη Mercedes-Benz να αγοράσουν μικρά μερίδια στην εταιρεία λογισμικού και εξαρτημάτων για "έξυπνα" αυτοκίνητα, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους με γνώση των συζητήσεων, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η κίνηση αποσκοπεί στην επέκταση των συνεργασιών της πέρα από τις κινεζικές μάρκες, αναφέρουν οι πηγές του Reuters. 

Η κινεζική Huawei ζήτησε από την Audi και τη Mercedes-Benz να αγοράσουν μικρά μερίδια στην εταιρεία λογισμικού και εξαρτημάτων για “έξυπνα” αυτοκίνητα, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους με γνώση των συζητήσεων, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η κίνηση αποσκοπεί στην επέκταση των συνεργασιών της πέρα από τις κινεζικές μάρκες, αναφέρουν οι πηγές του Reuters.

Γιατί η Huawei θέλει μετόχους Audi και Mercedes

Η Huawei, στόχος των αμερικανικών κυρώσεων από το 2019, ελπίζει επίσης ότι η παρουσία ξένων επενδυτών θα βοηθήσει στην υπεράσπιση της επιχείρησης από ενδεχόμενες περαιτέρω γεωπολιτικές εντάσεις, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αποσχίσει την επιχειρηματική μονάδα Intelligent Automotive Solution (IAS), η οποία επιδιώκει να γίνει ο κυρίαρχος προμηθευτής λογισμικού και εξαρτημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πηγές έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι η μονάδα θα αποτιμηθεί κάπου μεταξύ 28 και 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Huawei πραγματοποίησε προκαταρκτικές συνομιλίες με τη Mercedes τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με δύο πηγές. Η μία πηγή ανέφερε ότι στη γερμανική μάρκα προσφέρθηκε ποσοστό 3 έως 5% με την αποτίμηση να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Αλλά η Mercedes δεν ενδιαφέρθηκε τόσο πολύ, καθώς θέλει να παραμείνει υπεύθυνη για το λογισμικό της, ώστε να διατηρήσει την premium θέση της μάρκας της και όχι να το αναθέσει σε έναν προμηθευτή, πρόσθεσε η πηγή.

Το επίπεδο ενδιαφέροντος της Audi για την προσφορά της Huawei δεν μπορούσε να προσδιοριστεί άμεσα. Ωστόσο, δύο από τις πηγές δήλωσαν ότι η Audi και η Huawei σχεδιάζουν μια συνεργασία για την ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης για την Audi.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments