Πολιτική

Άδωνις: Η τροπολογία βάζει τάξη σε ένα χάος [vid]

Άδωνις: Η τροπολογία βάζει τάξη σε ένα χάος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ACTION24, Την εδραιωμένη πεποίθησή του ότι η τροπολογία για τους μετανάστες συμβάλλει στο να έχουμε καλύτερη εικόνα του μεταναστευτικού και της εργασίας στην πατρίδα μας, διατυπώνει, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός του Πακιστάν διαψεύδει τον κ. Κασσελάκη

Την εδραιωμένη πεποίθησή του ότι η τροπολογία για τους μετανάστες συμβάλλει στο να έχουμε καλύτερη εικόνα του μεταναστευτικού και της εργασίας στην πατρίδα μας, διατυπώνει, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτώμενος σχετικά με το εάν πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα 500.000 Πακιστανοί για την αντιμετώπιση του ελλείμματος εργατικών χειρών, όπως ισχυρίζεται σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απαντά πως «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε σε ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας του Πακιστάν. Ο Πακιστανός υπουργός Επικρατείας διαψεύδει την ανάρτηση του κυρίου Κασσελάκη. Μίλησα με τον υπουργό Επικρατείας του Πακιστάν και δεν υπάρχει κανένα θέμα. Άρα ο κ. Κασσελάκης μάλλον έπεσε θύμα παραπληροφόρησης από συνεργάτες.

Επί της ουσίας, δεν υπάρχει συμφωνία. Μεταξύ των χωρών που σκεπτόμαστε να συνεργαστούμε είναι η Γεωργία, η Ινδία και η Κίνα. Πρόκειται για περίπου 15.000 μετανάστες εργάτες από κάθε χώρα στα πλαίσια διακρατικών συμφωνιών. Έπεται η Αρμενία, χωρίς, όμως, να έχει υπάρξει οριστική θέση. Πρόκειται για σχέδια για διακρατικές συμφωνίες. Και οι διακρατικές συμφωνίες είναι αλήθεια πως δεν λειτουργούν εύκολα στην πράξη. Λειτουργούν με βραδύτητα στην πράξη και αυτό είναι ένα θέμα που μας απασχολεί.

Εγώ ήμουν και είμαι υπέρ της νόμιμης μετανάστευσης, και όχι της παράνομης μετανάστευσης.  Δεν πρόκειται βέβαια να πάρουμε 500.000 Πακιστανούς – αυτό θα ήταν μειονότητα, όχι μετακλητοί εργαζόμενοι!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην τροπολογία για τους μετανάστες, ο υπουργός Εργασίας υποστηρίζει πως η εν λόγω διάταξη «είναι για να μην έχουμε μαύρη και αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει σοβαρό και λογικό επιχείρημα κατά της τροπολογίας για τους μετανάστες. Δεν μπορεί να σταθεί λογικό επιχείρημα κατά της τροπολογίας αυτής. Πρόκειται για μια ρύθμιση που βάζει τάξη σε ένα χάος και η οποία αφορά περίπου 30.000 μετανάστες. Δεν έχει να κάνει με νομιμοποιήσεις ή ελληνοποιήσεις. Ο κ. Καιρίδης συνέταξε την τροπολογία. Ήμασταν σε επικοινωνία και σε άριστη συνεργασία με τον κύριο Καιρίδη. Η τροπολογία δεν θα μπορούσε να είναι σε δημόσια διαβούλευση. Αυτή η συγκεκριμένη πολιτική δεν προαναγγέλλεται. Είναι η φύση της τέτοια».

Αυτό όμως δεν σημαίνει, σύμφωνα με τον υπουργό, πως υπάρχει διχόνοια με τον κύριο Αντώνη Σαμαρά. Και αυτό γιατί, όπως υπογραμμίζει ο Άδωνις, «πολιτικά, είμαι πολύ μικρός για να απαντήσω στον κ. Αντώνη Σαμαρά. Δεν μπορώ να ασκήσω κριτική στον κ. Σαμαρά. Επικοινώνησα με τον τέως πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό και, από ό,τι φαίνεται, δεν τον έπεισα.

Ερωτώμενος για το εάν μετακινείται προς τον πολιτικό χώρο του Κέντρου, ο Ά. Γεωργιάδης απαντά: «Ήμουν και είμαι πάντοτε δεξιός. Και είμαι δεξιός, επειδή θέλω να είμαι κοντά στην πραγματικότητα. Ο δεξιός βλέπει  και αντιμετωπίζει την πραγματικότητα, όπως πραγματικά αυτή είναι. Αντιθέτως, ο  αριστερός είναι κοντά στην ουτοπία, κινείται στην ουτοπία. Και η τροπολογία που ψηφίσαμε, ερείδεται στην πραγματικότητα,  βάζει τάξη σε ένα χάος. Κανένας δεξιός δεν είναι αντίθετος στο να μπει τάξη».

«Στα δεξιά της ΝΔ», συμπληρώνει ο υπουργός, «αντιμετώπισα στο Κοινοβούλιο τον κ. Νατσιό της Νίκης και τον κ. Στίγκα των Σπαρτιατών και δεν μπορούσαν να αρθρώσουν επιχείρημα κατά της τροπολογίας. Πρόκειται για μια τροπολογία της λογικής. Χάρη στην τροπολογία θα μπορούμε να μάθουμε καλύτερα την κατάσταση των μεταναστών. Μας επιτρέπει να γνωρίζουμε καλύτερα ποιον πρέπει ή όχι να δεχθούμε ή όχι».

Καλούμενος να τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα για τη ροζ σημαία, ο υπουργός Εργασίας λέει πως «ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως η Τέχνη πρέπει να είναι ελεύθερη, αλλά δεν πρέπει να εμπλέκεται το Προξενείο. Το έργο καθαυτό δεν προσβάλλει την ελληνική σημαία. Το έργο είναι ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα για τις αδικίες και τις κακοποιήσεις σε βάρος των γυναικών. Αυτό το έργο επαναλαμβάνεται και σε σημαίες άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα στη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης, το Προξενείο υπάρχει για να δημιουργεί συνθήκες ομαλότητας και ειρήνης, και υπήρξαν αναταράξεις».

Σε σχέση με την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, ο Άδωνις αναφέρει πως «είμαι ασφαλώς υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το εγχείρημα θα κριθεί από το ποια πανεπιστήμια θα έρθουν. Τα κριτήρια βάζουν τον πήχη πολύ υψηλά. Ή θα έρθουν πολύ καλά πανεπιστήμια ή όχι. Νομίζω πως θα έρθουν πολύ καλά πανεπιστήμια. Και η Ελλάδα μπορεί να γίνει πόλος έλξης για πολύ καλά πανεπιστημιακά ιδρύματα. Πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση και θέλω να συγχαρώ τον κ. Πιερρακάκη. Ο νόμος θα κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Άρα, ο κύριος Πιερρακάκης παίρνει ένα πολύ μεγάλο ρίσκο».

Αναφορικά, τέλος, με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ο υπουργός τοποθετείται και ισχυρίζεται: «Περιμένω να δω το σχέδιο νόμου για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και μετά να τοποθετηθώ. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Για παράδειγμα, γνωρίζω δυο ζευγάρια που έχουν κάνει τεκνοθεσία. Τα έχει υιοθετήσει ο ένας από τους δύο γονείς. Αν αυτός ο γονιός πεθάνει, το παιδί πρέπει να πάει σε ίδρυμα, δεν μπορεί να το αναλάβει ο άλλος γονιός. Θέλω, σε κάθε περίπτωση, να διαβάσω το σχέδιο νόμου. Θέλω να σταθμίσω. Από τη μια, η κοινωνία μας έχει προχωρήσει. Από την άλλη, όμως, αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες ανθρώπων που έχουν πολύ υψηλά το θεσμό της οικογένειας. Θα κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος αν διχαστούμε πολιτικά για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και το ζήτημα της τεκνοθεσίας», καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments