Διεθνή

Τουρκία: Δήλωση εκπροσώπου ΥΠΕΞ για την έγκριση από την κυπριακή κυβέρνηση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου

Τουρκία: Δήλωση εκπροσώπου ΥΠΕΞ για την έγκριση από την κυπριακή κυβέρνηση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου

Πηγή Φωτογραφίας: Aa.com.tr

Αντιδρώντας η Τουρκία στην έγκριση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου από την κυπριακή κυβέρνηση, κάνει λόγο για νόμιμα δικαιώματα δυτικά της Νήσου Κύπρου και των Τουρκοκυπρίων γύρω από τη Νήσο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας  με δήλωση του εκπροσώπου του αντιδρά στην έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου.  

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Οντζού Κετσελί, με δήλωσή του αργά το βράδυ χθες Παρασκευή, ισχυρίζεται ότι το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχέδιο της Κύπρου παραβιάζει τα δικαιώματα τόσο της Τουρκίας όσο και των Τουρκοκυπρίων.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η Τουρκία έχει καταθέσει στον ΟΗΕ τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας της και τονίζει ότι η Αγκυρα δεν πρόκειται να κάνει δεκτές τις θέσεις της Λευκωσίας όσον αφορά στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας.

Επίσης, χαρακτηρίζει μάταιη «την προσπάθεια της ελληνοκυπριακής πλευράς» να εκμεταλλευτεί την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό και υπογραμμίζει τη θέση της Αγκυρας περί νόμιμων δικαιωμάτων και δικαιοδοσίας της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά της Νήσου Κύπρου και νόμιμων δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στις θαλάσσιες περιοχές γύρω από τη Νήσο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments