Πολιτική

Προσέγγιση των σχέσεων Μητσοτάκη – Σαμαρά

Προσέγγιση των σχέσεων Μητσοτάκη – Σαμαρά

Πηγή Φωτογραφίας: [361307] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε ήρεμα νερά οι σχέσεις των δύο ανδρών.

Δεκατρείς μήνες έχουν περάσει από την εκδήλωση στο θέατρο Παλλάς στα εγκαίνια του Ιδρύματος Αντώνη Σαμαρά, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό και παρουσία πολλών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Ανάμεσά τους, τρεις πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής, Λουκάς Παπαδήμος και ο Παναγιώτης Πικραμμένος, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον κ. Σαμαρά να αναφέρεται στον σκοπό του ιδρύματος «να αναδείξει την πολιτική διαδρομή του Αντώνη Σαμαρά σε όλες τις κρίσιμες περιόδους της σταδιοδρομίας του».

Από τότε ο πρώην αρχηγός της ΝΔ είχε προϊδεάσει για τη μετέπειτα στάση του εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, δηλώνοντας ότι «υπήρξε πολιτικός και παραμένει μάχιμος πολιτικός», τονίζοντας με νόημα πως «έχουμε εγκαταλείψει στην Ελλάδα τη μάχη των ιδεών».

Έκτοτε, η σχέση μεταξύ των κ. κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά δοκιμάστηκε από μια σειρά θεμάτων αιχμής, με αποκορύφωμα τη νομοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια και τον τοκετό, η οποία έστειλε πολύ νερό στο αυλάκι.

Παρά τη δημόσια προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να μην ρίξει άλλο λάδι στη φωτιά στη δημόσια αντιδικία με τον πρώην πρωθυπουργό, η ημέρα της ονομαστικής εορτής του Αντώνη Σαμαρά – Τετάρτη 17 Ιανουαρίου – συνοδεύτηκε εκτός από εκατοντάδες ευχές για τα χρόνια πολλά, με δηλώσεις υποστήριξης από φίλους και συνοδοιπόρους εντός της γαλάζιας παράταξης, για τις θέσεις που διατύπωσε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

 Εν τω μεταξύ, διήμερο ενημερωτικό σεμινάριο από τον κύριο Άκη Σκέρτσο πραγματοποιήθηκε στα στελέχη της ΝΔ, καλώντας τους να ψηφίσουν “ναι” κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, προκειμένου να διαλυθούν οι αμφιβολίες και να πειστούν τα κομματικά στελέχη που βρίσκονται σε αμφιταλαντευόμενη θέση.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να του ευχηθεί και αν οι δύο πρωθυπουργοί θα συναντηθούν για τα τρέχοντα θέματα στο άμεσο μέλλον.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει να επισπεύσει την σχετική συζήτηση και την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου, σε μια προσπάθεια να κλείσει όσο πιο σύντομα γίνεται τα εσωκομματικά μέτωπα, κηρύσσοντας μια εύθραυστη «ανακωχή» με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού και με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να διαβεβαιώνουν ότι «δεν υπάρχει θέμα ρήξης εντός ΝΔ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments