Τεχνολογία

Η Google ξόδεψε 2,1 δισ δολάρια για αποζημιώσεις μετά από απολύσεις εργαζομένων

Η Google ξόδεψε 2,1 δισ δολάρια για αποζημιώσεις μετά από απολύσεις εργαζομένων

Πηγή Φωτογραφίας: A logo of Google is seen at its exhibition space, at the Viva Technology conference dedicated to innovation and startups at Porte de Versailles exhibition center in Paris, France June 15, 2022. REUTERS/Benoit Tessier Acquire Licensing Rights

Το πλάνο της Google για το 2024 περιλαμβάνει περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας.

Η Google ξόδεψε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια για αποζημιώσεις και άλλα έξοδα, καθώς απέλυσε περισσότερους από 12.000 υπαλλήλους κατά τη διάρκεια του 2023.

Μάλιστα οι δαπάνες για τις περικοπές συνεχίζονται καθώς μόλις στον πρώτο μήνα του 2024, η εταιρεία έχει δαπανήσει, μέχρι στιγμής, 700 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις υπαλλήλων, με στόχο να κόψει συνολικά 1000 θέσεις εργασίας. Τα ποσά έγιναν γνωστά από την Alphabet, μητρική της Google, μαζί με τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου.

Παρά τις περικοπές, η Google έκλεισε το 2023 με ανάπτυξη στους περισσότερους από του βασικούς επιχειρηματικούς της τομείς. Η Google κατέγραψε έσοδα 86 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι επιχειρήσεις διαφημίσεων και Cloud παρουσίασαν σταθερή ανάπτυξη την οποία ο CEO Sundar Pichai απέδωσε στις επενδύσεις της Google στη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη.

View this post on Instagram

A post shared by Business Insider India (@businessinsiderin)

Η εποχή Gemini για την Google

Σε μια κλήση με τους επενδυτές, ο Pichai αναφέρθηκε στο 2024 ως την εποχή Gemini για την Alphabet, αναφερόμενος στο γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας που αναμένεται αν ενταχθεί σε όλες τις υπηρεσίες της Google.

Οι απολύσεις κόστισαν αρκετά στην Google και το ίδιο έγινε με το κλείσιμο φυσικών γραφείων της εταιρείες. Υπολογίζεται ότι το κλείσιμο γραφείων κόστισε στην Google 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023. Οι συνεχείς επενδύσεις της Google στην τεχνητή νοημοσύνη σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες απολύσεις το 2024, καθώς η εταιρεία θα θέλει να εξασφαλίσει πόρους που διαθέτει σε άλλα τμήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments