Nέα της αγοράς

Eurobank: Παρουσίασε τα νέα γραφεία της στο κέντρο της Αθήνας

Eurobank: Παρουσίασε τα νέα γραφεία της στο κέντρο της Αθήνας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Το νέο στρατηγείο της στο κέντρο της Αθήνας, παρουσίασε η Eurobank.  Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο, που μεταμορφώθηκε σε ένα υψηλής αισθητικής πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης, και αποτελεί πλέον ένα από τα πρώτα πράσινα γραφεία στην «καρδιά» της πόλης.

Η ριζική ανακατασκευή ενός ιστορικού κτιρίου

Το νέο στρατηγείο της στο κέντρο της Αθήνας, παρουσίασε η Eurobank.  Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο, που μεταμορφώθηκε σε ένα υψηλής αισθητικής πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης, και αποτελεί πλέον ένα από τα πρώτα πράσινα γραφεία στην «καρδιά» της πόλης.

Το κτίριο στη συμβολή των οδών Ομήρου 2 και Σταδίου 12, απέναντι από την Παλαιά Βουλή, αποτελεί μέρος της επιχειρηματικής ιστορίας του κέντρου. Eκεί στεγάζονταν κάποτε τα κεντρικά γραφεία της Φοίνιξ Ασφαλιστική – εταιρεία που ιδρύθηκε το 1928. Το εξαιρετικής προβολής κτίριο, σχεδιασμένο αρχικά από το γραφείο του Ιωάννη Βικέλα, βρίσκεται σε προνομιακό σημείο του ιστορικού κέντρου με ανεμπόδιστη θέα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής και την Ακρόπολη και άμεση πρόσβαση στις κεντρικές οδούς και το Μετρό.

Ριζική ανακατασκευή

Το αυτοτελές πολυώροφο κτίριο των 4.500 τ.μ. σε οικόπεδο 430 τ.μ. απέκτησε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ τον Ιούνιο του 2018. Το επενδυτικό πλάνο της Grivalia (η οποία απορροφήθηκε από τον όμιλο Eurobank το 2019) περιελάμβανε τη ριζική ανακατασκευή του κτιρίου και την ενεργειακή του αναβάθμιση, με σημείο αναφοράς την αισθητική αναβάθμιση των όψεων.

Στόχος ήταν να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο υψηλών προδιαγραφών με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας.

Τον σχεδιασμό του κτιρίου ανέλαβε το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο Alexandros N. Tombazis & Associates Architects. Η κατασκευή του έργου ανατέθηκε στην Contractor Ltd, ενώ η διαχείριση του έργου έγινε από την Grivalia Management.

Υψηλός συμβολισμός

Το νέο Κτίριο Διοίκησης της Eurobank, αποτελεί έργο υψηλού συμβολισμού.

Προωθεί την επανατοποθέτηση και επαναδραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Προάγει ένα νέο μοντέλο ήπιας και βιώσιμης λειτουργίας επαγγελματικών ακινήτων και αναδεικνύει τις προοπτικές ανάπτυξης από την αξιοποίηση των κτιρίων του κέντρου.

Η ριζική ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος ενισχύει την αναβάθμιση που συντελείται στο ευρύτερο αστικό τοπίο της περιοχής καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά επενδυτικών πρωτοβουλιών που προέρχονται κυρίως από την τουριστική βιομηχανία.

Το πράσινο κτίριο στην καρδιά της πρωτεύουσας φιλοξενεί 100 θέσεις εργασίας υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας και φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο και για επόμενες αναπλάσεις μεγάλου αριθμού κτιρίων στην περιοχή τα οποία ανεγέρθηκαν στη μεταπολεμική Αθήνα. 

Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης

Μέρος της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Eurobank είναι η ανάπτυξη, βελτίωση και διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων, το οποίο συμμορφώνεται και πιστοποιείται με τα πλέον σύγχρονα πρότυπα πράσινων κτιρίων και βιώσιμης λειτουργίας.

Η Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης προβλέπει επίσης την ενσωμάτωση στη λειτουργία της Eurobank πρακτικών κυκλικής οικονομίας (όπως ο διαχωρισμός αποβλήτων στην πηγή και εφαρμογή ολιστικής ανακύκλωσης) και εξοικονόμησης πολύτιμων φυσικών πόρων (όπως η βέλτιστη χρήση και εξοικονόμηση νερού). Αυτές οι ενέργειες επιδρούν στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αντικτύπου της λειτουργίας της Eurobank και συνδέονται άρρηκτα με το όραμα του οργανισμού για ένα βιώσιμο μέλλον.

Ο σχεδιασμός, κατασκευή και λειτουργία του Κτιρίου Διοίκησης συνάδουν με την Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η πιστοποίηση LEED for Core & Shell σε επίπεδο Gold τεκμηριώνει με εγκυρότητα τα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας του κτιρίου. Το πρότυπο βαθμονόμησης LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο αριστείας στο δομημένο περιβάλλον κτιρίων που έχει δημιουργηθεί από το Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων των Η.Π.Α. (U.S. Green Building Council).

Αειφόρος δόμηση

Ο σχεδιασμός και η ριζική ανακαίνιση του κτιρίου βασίστηκαν στις αρχές της αειφόρου δόμησης που αποσκοπούν στη βέλτιστη ενεργειακή και περιβαλλοντική συμπεριφορά του κτιρίου, τον εξορθολογισμό των απαιτούμενων φυσικών πόρων και αποβλέπει στην αξιόπιστη ποσοτικοποίηση της σχετικής απόδοσης του έργου.

Πράσινα δώματα και φυτεύσεις δημιουργήθηκαν περιμετρικά του κτιρίου σε κάθε όροφο και στην ταράτσα του κτιρίου Διοίκησης, όπου φιλοξενείται μικρός κήπος. Η επιλογή των φυτών έγινε με στόχο την ένταξη τους στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και τη γενικότερη βιωσιμότητα.

Επιλέχθηκαν ενδημικά είδη και είδη της ευρύτερης μεσογειακής χλωρίδας, τα οποία προσαρμόζονται γρήγορα στις τοπικές κλιματικές συνθήκες και συνδυάζονται με το αστικό περιβάλλον και έχουν χαμηλές απαιτήσεις σε νερό και

Συγκεκριμένα, υπάρχουν ζαρντινιέρες φύτευσης σε όλους τους ορόφους, με τα κατάλληλα μέτρα συγκράτησης υγρασίας και αποστράγγισης, που φιλοξενούν θάμνους, δένδρα και ανθοφόρα αυτοφυή είδη με μεγάλη προσαρμοστικότητα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της αστικής περιοχής, συμβάλλοντας στη βελτίωση του μικροκλίματος. Τα φυτεμένα δώματα συμβάλλουν στην ανάκτηση της χλωρίδας και πανίδας στο αστικό οικοσύστημα, και δημιουργούν βιότοπο που ωφελεί την επικονίαση και επιδρούν στην μείωση του θερμικού φορτίου στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments