Ελλάδα

Αίγινα: Βίντεο από το σαμποτάζ του αγωγού – Οι δράστες είχαν εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων

Αίγινα: Βίντεο από το σαμποτάζ του αγωγού – Οι δράστες είχαν εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΣΚΑΙ,Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η μέθοδος που ακολουθήθηκε παραπέμπει τις Αρχές να εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας κατέθεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά

Το σημείο που έγινε η δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας ήρθε στο “φως” μέσα από ένα αποκαλυπτικό βίντεο.

Η δολιοφθορά έγινε με τη χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος τοποθετήθηκε στον βυθό σε βάθος 50 μέτρων και κατέστρεψε το τσιμεντόστρωμα του αγωγού, όπως διαπιστώθηκε από αυτοψία της εταιρείας διαχείρισης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η μέθοδος που ακολουθήθηκε παραπέμπει τις Αρχές να εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία Πειραιά για τη δολιοφθορά και ταυτόχρονα διατάχθηκε εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς είναι η τέταρτη φορά που βρίσκεται στο στόχαστρο ο αγωγός.

Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, την Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής, ενημερώνοντας το Σώμα, σημείωσε ότι η εκτίμηση των δυτών του συνεργείου σχετικά με τον κρατήρα που εντοπίστηκε στον βραχώδη βυθό είναι ότι έγινε από εκρηκτικό μηχανισμό, λέγοντας πως πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά δολιοφθορά.

«Δεν θα μείνουμε απλοί θεατές σε αυτό το απαράδεκτο γεγονός, με συνεχείς δολιοφθορές σε μία κρίσιμη υποδομή, όπως είναι αυτή του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας. Η Δικαιοσύνη και το κράτος έχουν τόσο τα μέσα, όσο και τις διαδικασίες, ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτό που συμβαίνει. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω. Σήμερα, καταθέτουμε τη μηνυτήρια αναφορά και ζητάμε να διερευνηθούν συγκεκριμένα πράγματα. Να γνωρίζουν όλοι -όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν- ότι όλα θα βγουν στο φως. Και ξέρουμε. Και θέλουμε. Και μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Και να είναι σίγουροι, όσοι απεργάζονται τέτοιου είδους διαδικασίες, ότι θα μας βρουν απέναντί τους σε κάθε υπόθεση που αφορά την Περιφέρεια Αττικής. Θέλουμε να ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Ποιοι μπορεί να έχουν δόλο ή ποιοι μπορεί να αισθάνονται ότι έχουν να κερδίσουν μέσα από αυτή τη διαδικασία, δεν θα το πούμε εμείς, θα το πει η Δικαιοσύνη μετά την έρευνα που θα κάνει. Οι κάτοικοι της Αίγινας θέλω να ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους. Η Περιφέρεια Αττικής -το ξαναλέω- σε αυτό το παιχνίδι που παίζεται δεν μένει θεατής. Συμμετέχει ενεργά σε οτιδήποτε αφορά τη ζωή των πολιτών», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments