Πολιτική

Άδωνις: Δεν κλείνουν τα χειρουργεία του Αγλαΐα Κυριακού

Άδωνις: Δεν κλείνουν τα χειρουργεία του Αγλαΐα Κυριακού

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ EUROKNISSI)

Ο υπουργός Υγείας διαψεύδει κατηγορηματικά.

Στη ρητή και κατηγορηματική δέσμευση, ότι τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Αγλαία Κυριακού δεν πρόκειται να κλείσουν, προέβη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «το θέμα θα λυθεί. Τα χειρουργεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Δεσμεύομαι για άμεση λύση».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ζήτημα αναφορικά με τους αναισθησιολόγους, ο Ά. Γεωργιάδης σημείωσε πως «το έλλειμμα αναισθησιολόγων είναι γνωστό και είναι ένα σοβαρό ζήτημα για το δημόσιο σύστημα υγείας. Έχουμε προχωρήσει σε προκηρύξεις για την πρόσληψη αναισθησιολόγων. Ωστόσο, οι προκηρύξεις αποβαίνουν άγονες. Κάνουμε προσλήψεις, αλλά δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι. Το έλλειμμα αναισθησιολόγων είναι ένα πρόβλημα, το οποίο συναντάμε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το θεωρεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα συστήματα υγείας στον δυτικό κόσμο. Ως αποτέλεσμα έχει αυξηθεί πολύ η αμοιβή των αναισθησιολόγων. Η αμοιβή αυτή είναι αποθαρρυντική για την πρόσληψή τους στο δημόσιο σύστημα υγείας», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments