Πολιτική

Άδωνις για ΑΕΙ: Η Ελλάδα δεν γυρίζει στο 2015 [vid]

Άδωνις για ΑΕΙ: Η Ελλάδα δεν γυρίζει στο 2015 [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Άδωνις για ΑΕΙ: Η αριστερά είναι η πιο συντηρητική παράταξη

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πισωγυρίσει σε εποχές 2015 λόγω των φοιτητικών καταλήψεων, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει στο 2015. Η Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα του 2015. Το επιχείρησε ο Α. Τσίπρας και συνετρίβη. Η κοινωνία έχει φύγει από εκεί. Υπάρχουν όμως θύλακες που επιζητούν την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας».

«Πρέπει, ωστόσο, να συγχαρούμε την διοίκηση του ΕΚΠΑ», συμπλήρωσε ο Άδωνις. «Κινήθηκε με πρωτοφανή ταχύτητα και σοβαρότητα και θέλω να τους συγχαρώ για αυτό. Έγινε ήδη ΕΔΕ και έχουν σταλεί κα κλήσεις. Όλα έγιναν με αστραπιαία ταχύτητα. Ο server έπεσε για περίπου μία ώρα, ο server δεν καταστράφηκε. Η κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών έληξε. Η Ελλάδα δε μπορεί να γυρίσει στην εποχή του 2015. Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα».

Ερωτηθείς, δε, για το εάν θα έπρεπε να έχει γίνει διάλογος με τους φοιτητές, ο Ά. Γεωργιάδης απάντησε: «Δεν πιστεύω γενικότερα πως ο διάλογος της κυβέρνησης με τους φοιτητές θα έλυνε τη διαφορά. Και αυτό γιατί η διαφορά είναι ιδεολογική. Και στο σημείο αυτό, θυμίζω πως σήμερα κάποιος που έχει χρήματα μπορεί να σπουδάσει στο εξωτερικό. Όμως, οι άνθρωποι είναι αριστεροί. Και η αριστερά δεν θέλει να πάμε μπροστά, γιατί η αριστερά είναι η πιο συντηρητική παράταξη, δεν θέλει να αλλάξει τίποτα. Η αριστερά δεν είναι πρόοδος, αλλά βαθιά συντήρηση».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε: «Οι γενικές συνελεύσεις έχουν πολύ μικρή συμμετοχή. Αυτό γίνεται, γιατί οι φοιτητές φοβούνται τη βία της άκρας αριστεράς. Οι φοιτητές δεν πάνε στις συνελεύσεις λόγω του φόβου των επεισοδίων που γίνονται από αριστερές μειοψηφίες. Κανένας φοιτητής που θέλει να προκόψει δεν θέλει να μπλέξει αυτά. Πολύ απλά, ο φοιτητής που θέλει να προκόψει στη ζωή του, κοιτάζει να πάρει το πτυχίο του και μετά, να βρει δουλειά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments