Πολιτική

Άνω κάτω η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Άνω κάτω η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Περί τους 15 από τους 32 βουλευτές είναι σκεπτικοί.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται κοινοβουλευτικά με την ψήφιση της εξίσωσης του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και στην τεκνοθεσία για όλα τα ζευγάρια – η επερχόμενη αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι η τελευταία για το θέμα πριν από την έλευση του νομοσχεδίου για συζήτηση στην Ολομέλεια.

Και το θέμα έχει ήδη καταστεί μείζον για τους βουλευτές του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, οι οποίοι, μετά την πρώτη συζήτηση για την αναθεώρηση, συμμετείχαν σε άλλη συζήτηση, όπου είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν κοινωνικούς επιστήμονες και νομικούς εμπειρογνώμονες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα βουλευτών με σκληρή στάση παραμένει επιφυλακτική ως προς την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ άλλοι το επανεξετάζουν.

Σε κάθε περίπτωση, τα υπέρ και τα κατά είναι πιθανό να είναι μοιρασμένα. Προς το παρόν, η ομάδα των βουλευτών με επιβεβαιωμένη θετική ψήφο είναι 17 από τους 32, και πιθανότατα θα αυξηθεί μετά τη σημερινή συνεδρίαση. Εν τω μεταξύ, η Χαριλάου Τρικούπη επικεντρώνεται στους πέντε βουλευτές που είναι πιθανό να “καμφθούν”, με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των αρνητικών ψήφων σε μονοψήφιο αριθμό την ημέρα της κάλπης.

Οι συζητήσεις για τα ομόφυλα έχουν προξενήσει εντάσεις, τόσο κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων όσο και τις μέρες ανάμεσά τους, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση μασάζ από τα ηγετικά στελέχη.

Και αφορούν ειδικά το γεγονός ότι στους βουλευτές με ενστάσεις περιλαμβάνονται δύο με θεσμικό ρόλο μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα – ειδικά η γραμματέας της ΚΟ, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία ωστόσο έχει επιλέξει να μην τοποθετηθεί ακόμη δημοσίως ως προς το τι θα πράξει στην ψηφοφορία.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε διάλογο για την παιδεία στο πλαίσιο της αποδόμησης του μεταρρυθμιστικού προφίλ της κυβέρνησης και αποφάσισε να θεσμοθετήσει μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια που προωθούσε η κυβέρνηση.

Στην εκδήλωση του ινστιτούτου InSocial στην οποία συμμετέχουν, εκτός από τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον διευθυντή του ινστιτούτου Νίκο Χριστοδουλάκη και τον αρμόδιο τομεάρχη Στέφανο Παραστατίδη, οι συνταγματολόγοι Νίκος Αλιβιζάτος, Ξενοφών Κοντιάδης και Κώστας Μποτόπουλος, οι καθηγητές και διδάσκοντες Αγγελική Γαζή, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Μάγκλαρης, Γιώργος Λιτσαρδάκης, Ευγενία Μπουρνόβα και Ηλίας Τζαβαλής, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας και ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments