Πολιτική

Γεραπετρίτης από Νέο Δελχί: Θέλουμε να γίνουμε η πύλη της Ινδίας προς την ΕΕ

Γεραπετρίτης από Νέο Δελχί: Θέλουμε να γίνουμε η πύλη της Ινδίας προς την ΕΕ

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Greece MFA,«ΗΕλλάδα φιλοδοξεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος του Οικονομικού Διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης (IMEC), να αποτελέσει την πύλη της Ινδίας προς την ΕΕ», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο 2ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ινδών Βιομηχάνων, το οποίο πραγματοποιείται στο Νέο Δελχί.

Περισσότεροι από 100 Έλληνες επιχειρηματίες ταξίδεψαν μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών

«ΗΕλλάδα φιλοδοξεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος του Οικονομικού Διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης (IMEC), να αποτελέσει την πύλη της Ινδίας προς την ΕΕ», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο 2ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ινδών Βιομηχάνων, το οποίο πραγματοποιείται στο Νέο Δελχί.

Ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε ότι «το φιλόδοξο αυτό έργο συνδεσιμότητας θα ενισχύσει τη στρατηγική σημασία των εμπλεκόμενων περιοχών, τόσο από οικονομικής όσο και από γεωπολιτικής άποψης, ενώ παράλληλα θα προωθήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος βρίσκεται στην Ινδία ενόψει της αυριανής επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χαιρέτισε από κοινού με τον Ινδό ομόλογό του Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ινδών Βιομηχάνων αμέσως μετά τη διμερή συνάντηση που προηγήθηκε μεταξύ των δυο υπουργών Εξωτερικών.

Ο κ. Γεραπετρίτης επαίνεσε τον Ινδό υπουργό Εξωτερικών για τη συνδρομή του στην οικοδόμηση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας και Ινδίας, «η οποία βασίζεται σε κοινές αρχές και αξίες: Τη Δημοκρατία, την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη, το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και μια διεθνής τάξη βασισμένη σε κανόνες», μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments