Πολιτική

Κεραμέως: Πάνω από 9.300 αιτήσεις σε 48 ώρες στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο

Κεραμέως: Πάνω από 9.300 αιτήσεις σε 48 ώρες στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Η πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο άνοιξε αυτή την εβδομάδα και στα πρώτα αυτά εικοσιτετράωρα έχουμε πάνω από 9.300 αιτήσεις από εξωτερικό και από Ελλάδα, γνωστοποίησε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Η πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο άνοιξε αυτή την εβδομάδα και στα πρώτα αυτά εικοσιτετράωρα έχουμε πάνω από 9.300 αιτήσεις από εξωτερικό και από Ελλάδα, γνωστοποίησε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Η πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο άνοιξε αυτή την εβδομάδα και στα πρώτα αυτά εικοσιτετράωρα έχουμε πάνω από 9.300 αιτήσεις από εξωτερικό και από Ελλάδα, γνωστοποίησε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Όπως σημείωσε, οι χώρες από τις οποίες έχουν εγγραφεί υπερβαίνουν τις 65 και είναι και χώρες που δεν υπήρχαν εκλογικά τμήματα στο παρελθόν όπως Αγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού, Βιετνάμ, Γκάνα, Καζακστάν άρα Έλληνες πολίτες οι οποίοι πιθανότατα δεν είχαν ψηφίσει σε προηγούμενες διαδικασίες.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM» η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι η πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 29 Απριλίου.

Κληθείσα να σχολιάσει την χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολική ψήφο σημείωσε τα εξής: «Διάβασα με πολύ μεγάλη έκπληξη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που καταψήφισε την επιστολική ψήφο και μας επιτίθεται επειδή ενημερώνουμε τους απόδημους για τη θεσμοθέτησή της. Η επιστολική ψήφος είναι ένα μέτρο το οποίο βαθαίνει, δυναμώνει τη δημοκρατία και σήμερα αυτή έχει γίνει πράξη με τις ψήφους της ΝΔ κάτι το οποίο δεν αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με την ίδια, «είναι βασική εθνική προτεραιότητα να το κάνουμε όσο πιο απλό γίνεται για έναν πολίτη το να ψηφίσει, θέλουμε να τον διευκολύνουμε, να του κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη. Θέλουμε τη συμμετοχή του πολίτη άρα η αποστολή μας είναι να τον διευκολύνουμε στην άσκηση αυτού του δικαιώματος, και στο πλαίσιο αυτό ο στόχος μας θα είναι να επεκτείνουμε την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές».

Αναφορικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η ύπαρξη μη κρατικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει σε έναν υγιή συναγωνισμό, σε μια ευγενή άμιλλα και εν τέλει θα ωθήσει όλους στο να βελτιωθούν πολύ περισσότερο. Είναι ένα μέτρο το οποίο έρχεται να οδηγήσει σε μια συνολική αναβάθμιση της ποιότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να ωθήσει όλους σε έναν υγιή συναγωνισμό».

Με αφορμή την υπόθεση του Παλαιοχριστιανού δημοτικού υπαλλήλου υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να διεξαχθεί ένας πλήρης έλεγχος και πλέον υπάρχει διαδικασία σε εξέλιξη σε τρία επίπεδα.

  • Πρώτον ο πειθαρχικός προϊστάμενος στο συγκεκριμένο είναι ο δήμος ο οποίος έχει κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες και ήδη έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.
  • Δεύτερον, η αποκεντρωμένη διοίκηση η οποία εποπτεύει τους δήμους και εκείνη έχει ξεκινήσει έλεγχο, και σε
  • τρίτο επίπεδο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διενεργεί επίσης έναν εξονυχιστικό έλεγχο για το ζήτημα αυτό.

«Θέλω να σας πω όμως ότι αυτή είναι μια υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας αλλά υπάρχουν πάρα πολλές άλλες οι οποίες ολοκληρώνονται, συγκαλούνται πειθαρχικά συμβούλια, μπαίνουν κυρώσεις στους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίες δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας γιατί έτσι λειτουργούν τα πειθαρχικά συμβούλια», συμπλήρωσε.

Τέλος, υπενθύμισε ακόμα μια πολύ πρόσφατη πρωτοβουλία της κυβέρνησής μας είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα το e-peitharxika το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μια συνολική εποπτείας της πορείας των πειθαρχικών υποθέσεων.

Τέθηκε σε λειτουργία αυτή η πλατφόρμα πριν από λίγους μήνες και προσεχώς θα δημοσιεύουμε και στατιστικά στοιχεία για το κοινό, κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments