Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση Φλωρίδη με Βελόπουλο, Νατσιό, Ηλιόπουλο για τον ποινικό κώδικα

Πολιτική αντιπαράθεση Φλωρίδη με Βελόπουλο, Νατσιό, Ηλιόπουλο για τον ποινικό κώδικα

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης - Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας", Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024. (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Μετωπική σύγκρουση, με προσωπικά χαρακτηριστικά, σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη με τους προέδρους της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και Δημήτρη Νατσιό «Νίκη», καθώς και με τον εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς Νάσο Ηλιόπουλο, στη Βουλή

Μετωπική σύγκρουση, με προσωπικά χαρακτηριστικά, σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη με τους προέδρους της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και Δημήτρη Νατσιό «Νίκη», καθώς και με τον εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς Νάσο Ηλιόπουλο, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο ποινικό κώδικα.

Η αντιπαράθεση με Κυριάκο Βελόπουλο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Φλωρίδη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σας ρώτησα τι είστε; θα σηκωθείτε να πείτε ότι είστε ΝΔ; Απαντήστε. Πιστεύετε στη ΝΔ και τον Καραμανλή; Προκαλεί θυμηδία να έρχεται εδώ ο εκπρόσωπος του Σημιτισμού και να μας κουνάει το δάχτυλο. Πρόκειται περί θράσους». Στη συνέχεια, ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε τον κ. Φλωρίδη ότι φέρνει ένα νομοσχέδιο πλυντήριο για τη διαφθορά, για να καλύψει στελέχη της ΝΔ που εμπλέκονται. «Ξεπεράσατε τα εσκαμμένα κ. Φλωρίδη. Εσείς τι είστε; ΝΔ; θα περιμένω να μας πείτε» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος, ενώ του καταλόγισε «λογική Ναζισμού και Γκέμπελς». «Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, κ. Φλωρίδη, Σημιτικέ» συμπλήρωσε.

«Ευτυχώς δεν είμαι καινούριος για να υπάρχουν απορίες τι είμαι. Ξέρουν την πολιτική μου διαδρομή και ότι παρέδωσα την έδρα μου όταν διαφώνησα, και χάραξα την πορεία μου» απάντησε ο κ. Φλωρίδης, και κατηγόρησε τον κ. Βελόπουλο για δημαγωγία. «Απέναντι στα αμείλικτα ερωτήματα που βάζει το νομοσχέδιο εσείς, το “πατριωτικό κίνημα”, λέτε σε όλα “όχι”, γι’ αυτό αναδεικνύονται η δημαγωγία και η υποκρισία σας» τόνισε ο κ. Φλωρίδης.

Και συμπλήρωσε: «Σας ενόχλησε αυτό που είπα, ότι τα επιχειρήματα σας ταυτίζονται με τα επιχειρήματα της Αριστεράς. Λέτε τα ίδια επιχειρήματα με την Αριστερά και είστε αμήχανοι. Ξεχάσατε ότι αυτό το νομοσχέδιο επικοινωνεί με το 90% της κοινωνίας που έχει θετική γνώμη. Όμως εσείς ούτε την ποινική ευθύνη εταιρειών που δωροδοκούνται ψηφίζετε ούτε την αύξηση προστίμου πολιτικών που δωροδοκούνται. Σε αυτά απαντάτε “όχι δεν τα θέλουμε”».

Γ Φλωρίδης σε Νατσιό: Υποκρισία και δικολαβίστικα τερτίπια η άρνησή σας

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Φλωρίδη στις αναφορές του προέδρου της «ΝΙΚΗΣ», Δημήτρη Νατσιού ότι «τα ανήλικα παιδιά θα είναι τα πιο αθώα θύματα των ποινικών κωδίκων» και ότι πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο παιδομάζωμα», καταλογίζοντάς του υποκρισία και δικολαβίστικα τερτίπια.

«Με διάφορα δικολαβίστικα τερτίπια, αρνείστε να ψηφίσετε τάχα ότι συμπαρασταστέκεστε, ένα πλέγμα προστασίας για την αντιμετώπιση της ανομίας.

Πείτε στους γιατρούς, που μάχονται στα νοσοκομεία και τους βρίζουν και τους χτυπάνε, γιατί δεν ψηφίζετε τις διατάξεις που τους προστατεύουν, τους δασκάλους, τους καθηγητές που τους βιαιοπραγούν απρόκλητα κάποιοι. Εμείς καθιερώνουμε ειδικά αδικήματα για αυτά. Γιατί δεν τα ψηφίζετε αυτά και επικαλείστε διάφορα δικολαβίστικα τερτίπια;

Δεν εμπιστεύεστε δικαστές που έχουν 30 χρόνια υπηρεσία να δικάσουν, εφέτες και προέδρους εφετών; Προς τι η αντίθεσή σας. Σε ποιο λαό απευθύνεστε; Σε ποιες οικογένειες; Σε ποια νέα παιδιά; Σε ποια θύματα ενδοοικογενειακής βίας;», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε:

«Εδώ υπάρχει ένα πλέγμα διατάξεων που τους προστατεύει, Και σεις αρνείστε όλα αυτά, αρνείστε να συνομιλήσετε με την κοινωνία, που αυτή τη στιγμή δεν ζει σε μια καλή κατάσταση όσον αφορά τα ζητήματα της ασφάλειας. Αισθάνεται ανασφαλής και έχει ένα αίσθημα ατιμωρησίας. Και με δικολαβίστικες προσεγγίσεις θέλετε να μας πείτε ότι όλο αυτό το πλέγμα το οποίο φέρνει η κυβέρνηση εσείς δεν το ψηφίζετε στο όνομα της κοινωνίας αλλά η κοινωνία είναι εκεί και σας περιμένει.

Και ακριβώς αυτά τα νομοσχέδια είναι που αναδεικνύουν την υποκρισία σας. Λόγια, λόγια, λόγια και όταν έρχεται η στιγμή που πραγματικά η ελληνική κοινωνία βλέπει την κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των δικών της αναγκών και υπέρ των δικών της συμφερόντων, λέτε όχι. Κατά τα λοιπά, στις παρελάσεις είστε πρώτοι, αλλά για πείτε στους γιατρούς, στους διασώστες του ΕΚΑΒ, στους καθηγητές, στα θύματα της ενδοοικογενειακής, στις οικογένειες που βλέπουν τα σπίτια τους αδειανά από τους κλέφτες -και αυτά είναι λαϊκά σπίτια δεν είναι των πλουσίων- γιατί δεν θέλετε να υπάρξει ένα πλέγμα προστασίας για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτή η ανομία;».

«Αυτό το νομοθέτημα της κυβέρνησης ήταν μια ευκαιρία να αποδειχτεί ότι είστε υποκριτές και τίποτα παραπάνω», κατέληξε ο κ. Φλωρίδης.

Κόντρα Φλωρίδη – Ηλιόπουλου για τις κομματικές καταβολές

Νωρίτερα, «Κόκκινο» άγγιξε η αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς Νάσο Ηλιόπουλο, με αιχμή τις κομματικές καταβολές αμφότερων.

«Η διαφορά μας είναι πως εγώ όταν διαφώνησα με το κόμμα μου, παραιτήθηκα και παρέδωσα την έδρα. Εσείς, στο όνομα ποιας ηθικής δεν γνωρίζω, με άλλο κόμμα εκλεγήκατε και πήρατε τις έδρες σας και κάνατε νέο κόμμα» είπε υπουργός Δκαιοσύνης, απευθυνόμενος στα έδρανα της Νέας Αριστεράς.

Είχε προηγηθεί στο βήμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος που «συνεχάρη» τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι έχει καταφέρει να είναι «πιο δεξιός και από τον Βελόπουλο και από τη Νίκη και από όλους» γιατί «έχει αλλεργία στην επιστημονική γνώση και στα επιστημονικά στοιχεία» και αυτό ενώ «βασικό γνώρισμα της άκρας δεξιάς είναι ότι δεν αντέχει την επιστημονική γνώση».

Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «είναι η πιο βαθιά θεσμική δύναμη ανομίας που έχει περάσει στην Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία και που κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη», αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών αλλά και στον ρόλο της συμπολίτευσης για να μην κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες για τα Τέμπη.

«Ονομάζεστε Νέα Αριστερά και νομίζετε ότι έχουμε ξεχάσει πως ήσασταν στον ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνήσατε. Η μεγαλύτερη θεσμική εκτροπή που αντιμετώπισε η χώρα στα χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν η σκευωρία που στήσατε για να οδηγήσετε στη φυλακή πρώην πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς.

Θυμίζω τον κ. Σαμαρά, τον κ. Πικραμμένο, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλους υπουργούς. Αυτή, με τη βούλα της δικαιοσύνης μπήκε στο αρχείο γιατί αποδείχθηκε ότι είχατε στήσει μια σκευωρία με ψευδομάρτυρες απλώς και μόνο για να εκδικηθείτε πολιτικούς σας αντιπάλους που δεν μπορούσατε να τους αντιμετωπίσετε στα μαρμαρένια αλώνια» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Παράλληλα, συνέστησε στον κ. Ηλιόπουλο να αποφεύγει τις προσωπικές αντιπαραθέσεις αλλά, μια και ο κ. Ηλιόπουλος «έβαλε ταμπέλα στον πολιτικό του αντίπαλο», ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε:

«Μας λέτε πιο δεξιούς από τους δεξιούς. Όμως αυτές τις μέρες παρακολουθώ ότι η επιχειρηματολογία σας, η αντίθεσή σας στο νομοσχέδιο, η φρασεολογία σας, ταυτίζεται απολύτως με τη φρασεολογία του κόμματος των Σπαρτιατών, του κόμματος του κ. Βελόπουλου και του κόμματος της Νίκης. Λένε ό,τι ακριβώς λέτε κι εσείς».

Ο Γιώργος Φλωρίδης είπε επίσης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς: «Θέλω να σας πω και το εξής: Ξέρετε ποια είναι η διαφορά, στο πολιτικό επίπεδο, ενός “δεξιού από τους πιο δεξιούς” με έναν αριστερό; “Ο πιο δεξιός από τους δεξιούς”, όπως εγώ (σ.σ. απαντώντας στον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο κ. Ηλιόπουλος), όταν διαφώνησε με το πολιτικό του κόμμα για σημαντικό ζήτημα παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα στο κόμμα στο οποίο και ανήκε. Γιατί η έδρα του ανήκε στο κόμμα του.

Εσείς οι αριστεροί, ενώ εκλεγήκατε παρέα με τον κ. Ξανθόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ, πήρατε τις βουλευτικές σας έδρες και κάνατε άλλο κόμμα. Έχετε εκλεγεί με άλλο κόμμα, από άλλο εκλογικό σώμα, και στο όνομα ποιας ηθικής, άραγε της Αριστεράς, πήρατε τις βουλευτικές έδρες από το κόμμα που εκλεγήκατε, δεν τις παραδώσατε στο κόμμα σας και κάνατε άλλο κόμμα. Και μας πουλάτε εδώ πνεύμα και ηθική. Αυτά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments