Διεθνή

ΗΠΑ: Ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 30 ετών για 21χρονο που βασάνισε μέχρι θανάτου τον αυτιστικό αδελφό του

ΗΠΑ: Ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 30 ετών για 21χρονο που βασάνισε μέχρι θανάτου τον αυτιστικό αδελφό του

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN/@CollinRugg

Ο δικαστής είπε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος «απέχει ένα βήμα από το να γίνει ψυχοπαθής σαν τη μητέρα του», η οποία καταδικάστηκε σε ισόβια για τον φόνο του παιδιού της

Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 30 ετών επέβαλε ένας δικαστής στο Μίσιγκαν σε έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του για τον μαρτυρικό θάνατο του ανάπηρου αδελφού του, που ήταν μόλις 15 ετών όταν έφυγε από τη ζωή.

Σύμφωνα με το CBS News, o Πολ Φέργκιουσον, 21 ετών, δήλωσε ένοχος τον περασμένο Δεκέμβριο για κακοποίηση ανηλίκου α’ βαθμού, σε σχέση με τον θάνατο του εφηβου Τίμοθι Φέργκιουσον από υποσιτισμό και υποθερμία. Η μητέρα των δύο αγοριών, Σάντα Βάντερ Αρκ, 44 ετών, καταδικάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο σε ισόβια κάθειρξη χωρίς πιθανότητα αποφυλάκισης, αφού βρέθηκε ένοχη για τον φόνο του άτυχου 15χρονου από το δικαστήριο.

Την περασμένη Δευτέρα ο 21χρονος καταδικάστηκε σε καθειρξη 30-100 ετών, με τον δικαστή να εκφράζει την άποψη ότι ότι ο κατηγορούμενος «απέχει ένα βήμα από το να γίνει ψυχοπαθής σαν τη μητέρα του».

Ο Τίμοθι Φέργκιουσον, ο οποίος είχε αυτισμό και προβλήματα ομιλίας και κινητικότητας, ζύγιζε μόλις 31,3 κιλά όταν πέθανε τον Ιούλιο του 2022 στο σπίτι της οικογένειάς του στο Νόρτον Σορς του δυτικού Μίσιγκαν.

Κατά την ανακοίνωση της ποινής του 21χρονου αδελφού του θύματος τη Δευτέρα, ο δικαστής Μάθιου Κασέλ εξήγησε ότι δεν πιστεύει πως ο Πολ Φέργκιουσον έχει μετανιώσει πραγματικά για τις σαδιστικές τιμωρίες που επέβαλε ο ίδιος και μητέρα του στον άτυχο 15χρονο, που περιλάμβαναν το μπάνιο σε παγωμένο νερό και τη στέρηση τροφής.

«Το δικαστήριο πιστεύει ότι ο κ. Φέργκιουσον είναι ένα βήμα μακριά από το να γίνει ψυχοπαθής όπως η μητέρα του», είπε χαρακτηριστικά ο Κασέλ κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.Ο Πολ Φέργκιουσον και η Βάντερ Αρκ τιμωρούσαν τον Τίμοθι Φέργκιουσον δίνοντας στο πεινασμένο αγόρι να φάει με το ζόρι καυτερή σάλτσα, στερώντας του τον ύπνο και κλειδώνοντας το ψυγείο και τα ντουλάπια τροφίμων, ανέφεραν οι εισαγγελείς.Ο γενικός εισαγγελέας της κομητείας Μάσκεγκον, Ματ Ρόμπερτς είπε ότι ο Πολ Φέργκιουσον αποτελεί απειλή για το κοινωνικό σύνολο εάν δεν λάβει θεραπεία ψυχικής υγείας ενώ βρίσκεται στη φυλακή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments