Πολιτική

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για αύριο, Τρίτη, στις 15.30 το μεσημέρι προγραμματίστηκε, τελικά, η αναμενόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Για αύριο, Τρίτη, στις 15.30 το μεσημέρι προγραμματίστηκε, τελικά, η αναμενόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με θέμα το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. 

Ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έχει αφήσει να εννοηθεί πως περιμένει τη συνεδρίαση της ΚΟ για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του, κυρίως σε επίπεδο τακτικής. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο προς την εφημερίδα “Το Καρφί”, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ έχει ταχθεί υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ υπό την προϋπόθεση αλλαγών και αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος. Ωστόσο, ο βουλευτής δήλωσε ότι πρόσφατα άκουσε για πρώτη φορά την αντιπρόταση του ΠΑΣΟΚ στο λεγόμενο “σκανδιναβικό μοντέλο” και ότι τάσσεται υπέρ ενός διαλόγου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και κυβέρνησης για την κατάθεση συγκεκριμένων αντιπροτάσεων ή/και σχετικών τροπολογιών.

«Ένα κόμμα που θέλει πραγματικά να κυβερνήσει, πρέπει να καλέσει δημόσια τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη να αποδεχθεί δικλείδες ασφαλείας που θα δίνει τη δυνατότητα το δημόσιο πανεπιστήμιο να αναβαθμιστεί», είπε χαρακτηριστικά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

«Τα κόμματα που είναι κυβερνητικά δίνουν δημόσια τις εγγυήσεις και τις διασφαλίσεις, τα οποία κάνουν πράξη αυτά που λέμε», σημείωσε με νόημα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις αυτές, όπως είπε, «βεβαίως θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια».

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι και η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου εξέφρασε την υποστήριξή της στην απελευθέρωση των μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα θέσει θέμα με το κόμμα.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στα “Παραπολιτικά” πως «τα η κρατικά είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω».

Παρότι οι παραπάνω δηλώσεις εμφανίστηκαν ως διαφοροποιήσεις, από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη δεν υπήρξε ιδιαίτερη έκπληξη. Ενώ η άποψη που εκφράζεται, κάπως σκωπτικά, από στελέχη, είναι πως υπάρχει μια διάθεση υπερπροβολής ειδήσεων που εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ με διχόνοιες και εντάσεις που δεν απηχούν την πραγματικότητα. Πάντως επισημαίνουν πως δεν προσμένουν σοβαρές εντάσεις στην αυριανή συνεδρίαση, δεδομένου ότι επί της ουσίας η σημερινή στάση του ΠΑΣΟΚ δεν απέχει από τη συνεδριακή θέση που αφορούσε την αναθεώρηση του Συντάγματος και εκτιμάται πως οποίες επιμέρους διαφωνίες μπορούν να συζητηθούν και να επιλυθούν, χωρίς να σημειωθούν πρόσθετες εντάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments