Πολιτική

Άδωνις: Το ΠΑΣΟΚ έγινε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Άδωνις: Το ΠΑΣΟΚ έγινε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024", Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Υπερψηφίζει τα ψηφίσματα των Συριζαίων

Στην πλήρη στοίχιση του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ιδιαίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη σύρεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το ψήφισμα που έγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αρβανίτης ανέφερε πως έγραψε το ψήφισμα για να κοπούν τα χρήματα στην Ελλάδα και δεν υπάρχει άλλος βουλευτής που να έχει προωθήσει τέτοιο ψήφισμα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας του. Το ΠΑΣΟΚ έγινε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, υπερψηφίζοντας το κείμενο του ψηφίσματος, το οποίο θα στερούσε σημαντικούς οικονομικούς πόρους από τη χώρα μας».

Αναφερόμενος στη δημοσκοπική «ισοπαλία» ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «είχα πει πως ο Κασσελάκης δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Είναι πιο μοντέρνος και φωτεινός και θα έχει γκελ σε πιο νέους ανθρώπους. Ο Κασσελάκης είναι φωτεινός, δεν είναι γκρίζος και άχρωμος, όπως είναι ο Ανδρουλάκης, ο οποίος, επιπλέον, διαπράττει το ένα πολιτικό λάθος μετά το άλλο. Για παράδειγμα, τάσσεται κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ, αλλά η εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ και κορυφαία στελέχη του κόμματός του συνηγορούν υπέρ των ιδιωτικών ΑΕΙ.

Ερωτηθείς για τη Novartis και τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από αυτήν, ο Άδωνις απάντησε πως «είναι πια αποδεδειγμένο ότι μέσω της Novartis οι Συριζαίοι θέλησαν να βγάλουν από τη μέση τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Αυτό αποδεικνύεται πια από την παρέμβαση Τσίπρα και από τα όσα είπε ο κ. Κοντονής».

«Ο Τσίπρας συνειδητοποίησε με μεγάλη καθυστέρηση πως η Novartis και οι τηλεοπτικές άδειες τον κατέστησαν πολιτικά αποσυνάγωγο. Είναι σε πλήρη πολιτική απομόνωση. Ήθελε να φτιάξει το δικό του μηντιακό και πολιτικό περιβάλλον, γιατί αντιμετωπίζει την πολιτική με όρους εχθρού και φίλου, όχι με όρους πολιτικού αντιπάλου. Έτσι, μας αντιμετώπισε ως εχθρούς. Και αυτό δεν μπορεί να συγχωρεθεί, δεν του το συγχωρεί το πολιτικό σύστημα».

«Άλλωστε», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, «ο Παύλος Πολάκης είχε συμμαχήσει με τον Τσίπρα. Αυτή η επιλογή του πρώην πρωθυπουργού δεν ήταν τυχαία. Ο Τσίπρας ταυτίστηκε με τους φανατικούς. Αυτό περιόρισε το ακροατήριό του. Το μόνο που πρόσφερε ήταν ρινγκ και ξύλο».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τα οικονομικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις σημείωσε πως «όσον αφορά τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης δεν έχει δικαίωμα να διατηρεί off sore εταιρεία στο εξωτερικό. Τα πολιτικά πρόσωπα και οι πρώτου βαθμού συγγενείς τους απαγορεύεται να έχουν off sore στο εξωτερικό. Αυτό προβλέπει ο νόμος, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας λανθασμένος νόμος, αλλά με βάση την κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί τέτοια περιουσιακά στοιχεία».

Τέλος, αναφερθείς στο ζήτημα με την αποστολή email από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «πρόκειται για μια πολύ καλή ευρωβουλευτή. Αυτό το θέμα με τα email δεν είναι μεγάλο θέμα. Κάθε πολιτικός στέλνει μαζικά email. Όποιος λέει το αντίθετο είναι ψεύτης. Δεν είναι σπουδαίο να έχει αποστείλει email. Όλη η φασαρία γίνεται επειδή η Ασημακοπούλου είναι σφόδρα αντίθετη με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τις τακτικές του», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments