Πολιτική

Μητσοτάκης: Με ηγετικό ρόλο στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Μητσοτάκης: Με ηγετικό ρόλο στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού  Λαϊκού Κόμματος

Πηγή Φωτογραφίας: [367099] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΚ MANFRED WEBER (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το συνέδριο του ΕΛΚ διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Βουκουρέστι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σήμερα στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Βουκουρέστι, όπου θα επικυρωθεί η υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και οι επικεφαλής κεντροδεξιών κομμάτων αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικυρώσουν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκ μέρους του ΕΛΚ για δεύτερη θητεία της στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, θα συζητήσουν το μανιφέστο του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου.

Ηδη ο Μητσοτάκης και ο Ντόναλντ Τουσκ έχουν συνυπογράψει τη στήριξη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη δεύτερη ανάγνωση αυτό σημαίνει ότι ο Έλληνας και ο πολωνός πρωθυπουργός έχουν αποκτήσει ρόλο στο μετεκλογικό «παιχνίδι» εκ μέρους της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Στη διάρκεια του διημέρου, στόχος είναι να προβληθούν οι «πολιτικές αξίες και αρχές» της οικογένειας της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, εξού και ο Μάνφρεντ Βέμπερ θα παρουσιάσει το «μανιφέστο» του ΕΛΚ.

Στην ατζέντα θα βρεθούν επίσης οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ευρωπαϊκή άμυνα, το αυξημένο κόστος ζωής και ο εξτρεμισμός.

Η αποστολή υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα αποτελείται από τον βουλευτή Σερρών και γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσο Χατζηβασιλείου, ο οποίος θα έχει χρέη συντονιστή, την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη, τη Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Γιάννη Σμυρλή κ.ά. Σημειωτέον, όλοι οι προαναφερθέντες διετέλεσαν τα προηγούμενα χρόνια σε καίριες θέσεις της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς και ειδικά στη νεολαία της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments