Πολιτική

Μετωπική Κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τα αστακοκάραβα Κασσελάκη [vid]

Μετωπική Κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τα αστακοκάραβα Κασσελάκη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σήμερα με αφορμή τα αστακοκάραβα του Στέφανου Κασσελάκη

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σήμερα με αφορμή τα αστακοκάραβα του Στέφανου Κασσελάκη

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σήμερα με αφορμή τα αστακοκάραβα του Στέφανου Κασσελάκη καθώς η χώρα βρίσκεται 90 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει.

Το κλίμα πολώνεται στο δρόμο προς τις κάλπες, με την κυβέρνηση σήμερα να έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ αναζητώντας απαντήσεις μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων τόσο για τα αστακοκάραβα του Στέφανου Κασσελάκη όσο και για τις ενέργειες επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Novartis.

Αφορμή τα δύο σημερινά δημοσιεύματα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για την εταιρεία με τα αστακοκάραβα του Στέφανου Κασσελάκη και της απογευματινής όπου μίλησε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής.

Το πινγκ-πονγκ ανακοινώσεων κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Μαρινάκης: Αμείλικτα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις από Κασσελάκη-Τσίπρα

«Σημερινό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» παρουσιάζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη στο εξωτερικό και τις εταιρείες με τα «αστακοκάραβα» όπως τα αποκάλεσε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Από την άλλη, στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονής, σε συνέχεια της παραδοχής Κούλογλου για «πολιτικές αποφάσεις» στην υπόθεση της Novartis, μετά τα «παρα- υπουργεία» αποκαλύπτει ολόκληρο «παρα- σύστημα» στην υπόθεση, που στήθηκε από τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του.

Από τα δημοσιεύματα, εγείρονται αμείλικτα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από τους κυρίους Κασσελάκη και Τσίπρα.

Πόσες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό;

Ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη ο οποίος συνεχώς μας διαβεβαιώνει αορίστως ότι ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτόν, όμως ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε; Καλό θα ήταν οι Έλληνες πολίτες να τα μάθουν «αδιαμεσολάβητα» και όχι από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων.

Όσον αφορά στον κ. Τσίπρα θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε πόσες ακόμη «ατυχείς» στιγμές είχε; Τι είδους και πόσα «παρα-συστήματα» λειτούργησαν επί των ημερών του;

Ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύβονται άλλο πίσω από το δάχτυλο τους. Οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αντί να πρωταγωνιστούν σε άθλιες και συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος της Ελλάδας, εμφανιζόμενοι ως δήθεν υπερασπιστές του κράτους δικαίου».

Η απάντηση από πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Μια… συγκλονιστική ανακάλυψη

Η απάντηση στην πρώτη δήλωση του κ. Μαρινάκη δόθηκε μέσα από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μια… συγκλονιστική ανακάλυψη έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης: Έμαθε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης είναι επιχειρηματίας! Είχε δραστηριοποιηθεί μάλιστα με αστακοκάραβα στις Η.Π.Α, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη του!», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου σχετικά με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Οι ίδιες κομματικές πηγές σχολιάζουν ότι «δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση η καθυστέρηση με την οποία αντιλαμβάνονται τα πράγματα στο Μαξίμου. Όπως φαίνεται, η ικανότητά τους περιορίζεται στο να “συγκαλύπτουν” το πώς απέκτησε offshore εταιρείες η οικογένεια Μητσοτάκη».

Καταληκτικά σχολιάζουν: «Αν χρειαστούν βοήθεια πάντως, στη διάθεση τους. Ενδέχεται οι αστακοί του κυρίου Κασσελάκη σε κάποιο εξωχώριο ταξίδι τους, πριν τους ψαρέψουν, να είχαν “συναντήσει” κάποια από τις offshore της οικογένειας Μητσοτάκη …».

Μαρινάκης: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σφυρίζει αδιάφορα, ψελλίζει αοριστίες

Ο Παύλος Μαρινάκης επανήλθε μετά την πρώτη απάντηση ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανακοίνωση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «από το ”με λένε Στέφανο” του περασμένου Σεπτεμβρίου, πέρασαν μόλις έξι μήνες για να φτάσουμε στο ”με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω”».

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αρνούμενος να αποκαλύψει ποιες ακριβώς είναι.

Αμήχανα ψελλίζει αοριστίες και πετάει λάσπη μέσω διαρροών, απαντώντας σε ζητήματα που δεν του τίθενται και όχι στα πραγματικά αμείλικτα ερωτήματα που εγείρονται.

Όσο ο κ. Κασσελάκης πετά την μπάλα στην εξέδρα, τόσο εκτίθεται. Από το «με λένε Στέφανο» του περασμένου Σεπτεμβρίου, πέρασαν μόλις έξι μήνες για να φτάσουμε στο «με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω».

Εμείς τον καλούμε και πάλι να απαντήσει ο ίδιος, «αδιαμεσολάβητα» όπως αρέσκεται να λέει, σε συγκεκριμένα ερωτήματα που προκύπτουν:

Πόσες και ποιες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό;

Γνωρίζει, ως όφειλε, τι προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του κόμματος που τώρα είναι πρόεδρος;

Θα περιμένουμε. Ας το κάνει ο ίδιος – έστω μέσω Tik Tok, αφού ούτε με τις άτυπες ενημερώσεις του ΣΥΡΙΖΑ απαντά, αλλά επιλέγει την υπεκφυγή.

Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι στην άτυπη ενημέρωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να μην πει κουβέντα για το άλλο σκέλος των ερωτημάτων που θέσαμε για τα «παρα-συστήματα» που λειτουργούσαν στο μέγαρο Μαξίμου επί των ημερών του κ. Τσίπρα – όπως πλέον ομολογούν και οι ίδιοι του οι υπουργοί.

Αυτή η σιωπή σημαίνει ενοχή ή άδειασμα, ή ενδεχομένως και τα δύο».

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί άραγε τόσο μεγάλος πανικός;

Στην ανακοίνωση Μαρινάκη απάντησαν εκ νέου πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

«Γιατί άραγε τόσο μεγάλος πανικός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και το Μέγαρο Μαξίμου;», σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου με αφορμή τη νέα δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκεντρώσει ήδη πολλά ένσημα από την αγορά σε ανταγωνιστικά πεδία, σε αντίθεση με διάφορα ανεπάγγελτα τζάκια που μεγάλωσαν με… αστακομακαρονάδες και πλέον όταν διοικούν συγκαλύπτουν εγκλήματα; Μάλλον ο κ. Γκρίνμπεργκ βλέπει κάποιες νέες κυλιόμενες μετρήσεις τις οποίες ωστόσο βλέπουμε όλοι μας», αναφέρουν. Εν είδει «σημείωσης» οι ίδιες πηγές σχολιάζουν: «ευχαριστούμε για την παραδοχή ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ξέρει να κάνει Tik Tok καλύτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η πρώτη δήλωση Μαρινάκη και η απάντηση από πηγές ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται πως το πινγκ πονγκ των δηλώσεων και των διαρροών ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε νωρίς το πρωί όταν ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή δύο δημοσιεύματα ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Αλέξης Τσίπρας οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments