Nέα της αγοράς

Bitcoin: Εκτοξεύτηκε πάνω από τα 71.000 δολ. για πρώτη φορά

Bitcoin: Εκτοξεύτηκε πάνω από τα 71.000 δολ. για πρώτη φορά

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//A graphic of a chart with a gold and black coin and the word currency on it.

Μικρότερα κρυπτονομίσματα όπως Ether, Solana και Avalanche επίσης ανέβηκαν

Το Bitcoin ξεπέρασε τα 71.000 δολάρια για πρώτη φορά, ανεβαίνοντας για έκτη συνεχόμενη ημέρα και ανεβάζοντας το φετινό ράλι σε σχεδόν 70%. Το κρυπτονόμισμα εκτινάχθηκε έως και 2,5% τοις εκατό τη Δευτέρα στο Λονδίνο μετά τις 7:40 π.μ.. Μικρότερα κρυπτονομίσματα όπως Ether, Solana και Avalanche επίσης ανέβηκαν.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε στο υψηλό των 71.000 δολαρίων, ξεπερνώντας τo προηγούμενο ρεκόρ του Νοεμβρίου 2021, όταν έφτασε τότε στα 68.999,99 δολαρίων. Το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει αυξηθεί από τότε που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε 11 spot ETF bitcoin στα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Με σπασμένα τα φρένα το bitcoin – Πότε οι αναλυτές περιμένουν το επόμενο ράλι

Η μετεωρική άνοδος του Bitcoin κατά σχεδόν 160% από τον Οκτώβριο, εκ των οποίων το 44% σημειώθηκε μόνο τον Φεβρουάριο, σηματοδοτεί μια έντονη αντίθεση με το 2022, όταν η αγορά κρυπτονομισμάτων χειμαζόταν για ένα 18μηνο, που μαστιζόταν από μια σειρά πτωχεύσεις και σκάνδαλα υψηλού προφίλ εταιρειών.

Halving τον Απρίλιο

Εκτός από τη ζήτηση από μια ευρύτερη δεξαμενή επενδυτών, το bitcoin και τα κρυπτονομίσματα γενικά, έχουν λάβει ώθηση από την προοπτική μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία συχνά ωθεί τους επενδυτές να εκτρέπουν κεφάλαια σε πιο ευμετάβλητα ή υψηλότερης απόδοσης περιουσιακά στοιχεία.

Οι αναλυτές λένε ότι το bitcoin επωφελήθηκε επίσης ενόψει του λεγόμενου γεγονότος halving του Απριλίου – μια διαδικασία που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια κατά την οποία ο ρυθμός με τον οποίο απελευθερώνονται τα κρυπτονομίσματα μειώνεται στο μισό, μαζί με τις αμοιβές που δίνονται στους εξορύκτες.

Η προσφορά bitcoin περιορίζεται στα 21 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 19 εκατομμύρια έχουν ήδη εξορυχθεί.

Παρά την πρόσφατη δημοτικότητά του, για πολλούς επενδυτές, το bitcoin είναι απλώς πολύ ασταθές και δεν διαθέτει αρκετές πραγματικές εφαρμογές ώστε να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από κερδοσκοπικό περιουσιακό στοιχείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments