Πολιτική

Άδωνις για απογευματινά χειρουργεία: Σπάσαμε έναν φαύλο κύκλο δεκαετιών

Άδωνις για απογευματινά χειρουργεία: Σπάσαμε έναν φαύλο κύκλο δεκαετιών

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Την πλήρη ικανοποίησή του για τη θέση σε λειτουργία του θεσμού των απογευματινών χειρουργείων εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Θεαματικά μεγάλη προσφορά από νοσοκομεία

Την πλήρη ικανοποίησή του για τη θέση σε λειτουργία του θεσμού των απογευματινών χειρουργείων εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «το κόστος των απογευματινών χειρουργείων κυμαίνεται από 300 έως 2000 ευρώ, βάσει των τιμών του σχετικού τιμοκαταλόγου» και ότι είναι βαθιά υπερήφανος για τη λειτουργία του νέου θεσμού επί των ημερών του, λέγοντας πως «είμαι πραγματικά υπερήφανος, που επιτέλους επί θητείας μου έγινε πράξη το απογευματινό χειρουργείο. Τα συζητάμε από την εποχή του Γ. Σούρλα, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από το 1992. Τα συζητάμε σχεδόν 40 χρόνια. Είμαι όμως ο πρώτος που βάζω μπροστά, στην πράξη, τα απογευματινά χειρουργεία».

«Φαντασθείτε μια εταιρεία, με τεράστιο εξοπλισμό, που κλείνει στις 3μμ», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, «δεν υπάρχει τέτοια εταιρεία. Είναι τελείως παράλογο να κατεβάζει ρολά στις 3μμ. Τα τακτικά χειρουργεία κατεβάζουν ρολά. Τα χειρουργεία λειτουργούν τη μισή μέρα. Με τα απογευματινά χειρουργεία, αξιοποιούμε περαιτέρω τον χειρουργικό εξοπλισμό και το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων μας».

Ο Άδωνις πρόσθεσε, στο σημείο αυτό, πως «υπήρχε μια ανησυχία για έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Από τους 125 διοικητές νοσοκομείων αναφέρθηκε ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν απογευματινά χειρουργεία μόνο 5 νοσοκομεία. Αρχίζουμε, άμεσα, από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο έχει πολύ μεγάλη αναμονή, γιατί έχει πολύ καλούς γιατρούς και γιατί οι ασθενείς το προτιμούν, και έπεται το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σχετικά με το θέμα της πληρωμής, επισημάνθηκε ότι «το ίδιο επιχείρημα ισχύει και για τα απογευματινά ιατρεία. Η έννοια της πληρωμής υπάρχει ήδη στα δημόσια νοσοκομεία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μπορούμε να μιλήσουμε για ιδιωτική νησίδα στο ΕΣΥ. Αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ιδιωτικοποίηση του δημοσίου συστήματος υγείας».

Τέλος, αναφερόμενος στη νοσοκομειακή αποδοχή του θεσμού, ο Άδωνις επισήμανε πως «υπάρχει μεγάλη διάθεση από το νοσοκομείο Λάρισας. Ο Ευαγγελισμός αρχίζει να λειτουργεί τα απογευματινά χειρουργεία πολύ σύντομα και το Ιπποκράτειο βάζει άμεσα μπροστά τα απογευματινά χειρουργεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments