Πολιτική

Άδωνις: Προκηρύσσουμε διαρκώς θέσεις για το νοσοκομείο Δράμας [vid]

Άδωνις: Προκηρύσσουμε διαρκώς θέσεις για το νοσοκομείο Δράμας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΧΑΡΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πιθανώς η Δράμα να ενταχθεί στις άγονες περιοχές

Στη διαρκή ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό του νοσοκομείου Δράμας αναφέρθηκε, από το βήμα της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, απαντώντας σε ερώτηση του Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου με θέμα τη «σε δεινή θέση το νοσοκομείο Δράμας», ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «η αγωνία του βουλευτή είναι θεμελιωμένη.  Υπάρχει όντως πρόβλημα με το νοσοκομείο Δράμας. Προκηρύσσουμε λοιπόν πολλές θέσεις για το νοσοκομείο Δράμας. Ωστόσο, οι θέσεις αυτές αποβαίνουν, σε σημαντικό βαθμό, άγονες.

«Προκηρύσσουμε θέσεις, που πάνω από τις μισές βγαίνουν άγονες», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Αυτό οφείλεται στο ότι οι θέσεις στο ΕΣΥ δεν είναι οικονομικά ελκυστικές, υλικά θελκτικές, για τους γιατρούς. Για αυτό το λόγο, προωθούμε τα απογευματινά χειρουργεία, τα οποία καθιστούν πιο υλικά θελκτική τη θέση του γιατρού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και ακόμη, οι ιατροί στο ΕΣΥ θα έχουν τη δυνατότητα της εργασίας και ως ιδιώτες ιατροί, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Επιπλέον, ο διοικητής του νοσοκομείο Δράμας δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να λειτουργήσει απογευματινά χειρουργεία στη Δράμα»

Αναφορικά με το εάν η Δράμα θα θεωρηθεί άγονη περιοχή, «πρέπει να πω πως το τι είναι άγονο σήμερα είναι διαφορετικό από ό,τι θεωρείτο άγονο κατά τη δεκαετία του ’80», σημείωσε ο υπουργός Υγείας. «Έχουμε ανοίξει μια σχετική συζήτηση. Είμαι σε διαδικασία συζήτησης για το τι είναι άγονο στις μέρες μας. Θα ακούσω και βουλευτές της επαρχίας. Αν δούμε πως το σύστημα χρειάζεται αλλαγή, θα το κάνω. Περιμένω να δω, ωστόσο, πώς θα πάνε οι προκηρύξεις μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Θα χρειαστεί υπομονή μέχρι τον Μάιο», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments