Πολιτική

Στην άσκηση Trojan Footprint ο Ν. Δένδιας

Στην άσκηση Trojan Footprint ο Ν. Δένδιας

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ "TROJAN FOOTPRINT (TFP) - 24"

Trojan Footprint 2024 Εύβοια: Στο Λευκαντί Ευβοίας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρακολούθησε στο Λευκαντί Εύβοιας, το βράδυ της Δευτέρας 11 Μαρτίου, τη Media Day της άσκησης Ειδικών Δυνάμεων-Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Trojan Footprint (TFP)-24», συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

Η άσκηση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο διεξαγωγής της Άσκησης του NATO «Steadfast Defender – 24», σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Στην άσκηση συμμετέχουν επίσης προσωπικό και μέσα από Αλβανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία και Μαυροβούνιο.

Τη δραστηριότητα παρακολούθησαν επίσης ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης καθώς και ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) υποστράτηγος Σπυρίδων Κογιάννης.

Ρωσία, Κίνα και Ιράν σε κοινές ασκήσεις στην Αραβική Θάλασσα

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ομάδα πολεμικών πλοίων της έφτασε στο Ιράν για να συμμετάσχει σε ασκήσεις με το Ιράν και την Κίνα στον Κόλπο του Ομάν και την Αραβική Θάλασσα. Σε κοινές ασκήσεις, που ονομάζονται «Ζώνη Θαλάσσιας Ασφάλειας – 2024», θα πάρουν μέρος πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλέστηκαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης σήμερα Δευτέρα. «Το πρακτικό μέρος της άσκησης θα πραγματοποιηθεί στα ύδατα του Κόλπου του Ομάν της Αραβικής Θάλασσας», ανέφερε το υπουργείο.

«Κύριος σκοπός των ελιγμών είναι η επεξεργασία της ασφάλειας της θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας», όπως αναφέρθηκε. Της ρωσικής ομάδας ηγείται το Varyag, πυραυλοφόρο καταδρομικό του στόλου του Ειρηνικού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο. Πρόσθεσε ότι εκπρόσωποι από το πολεμικό ναυτικό του Πακιστάν, του Καζακστάν, του Αζερμπαϊτζάν, του Ομάν, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής θα ενεργήσουν ως παρατηρητές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments