Πολιτική

Μητσοτάκης: Πάνω από 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Μητσοτάκης: Πάνω από 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ" ΤΟΥ ΣΚΑΪ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Δεν θα υπάρξει επίδομα του Πάσχα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ για όλα τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, την επομένη της παρουσίας του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Κατ΄αρχάς, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να υπάρξει επίδομα Πάσχα και τόνισε πως ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου θα είναι πάνω από 800 ευρώ και θα ανακοινωθεί εντός Μαρτίου.

«Τον τελικό λόγο για τα Τέμπη θα τον έχει η δικαιοσύνη. Είναι λογικό η αντιπολίτευση να το εκμεταλλεύεται και η δικαιοσύνη θα δώσει απάντηση, γι’ αυτό και βάλαμε δεύτερο εμπειρογνώμονα», σχολίασε ο πρωθυπουργός για το δυστύχημα των Τεμπών.

«Μη μας κουνάει το δάχτυλο ο κ. Κασσελάκης, δεν μας ενδιαφέρει το πώς έβγαλε λεφτά. Έχουμε πιο ουσιαστικά θέματα αλλά ο νόμος ισχύει για όλους. Να μας κουνάει ο ΣΥΡΙΖΑ το δάχτυλο για θέματα δικαίου;», σχολίασε για τα «αστακοκάραβα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός, αναφορικά με το τρανσφοβικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη ανέφερε πως «πρέπει να μας απασχολεί όλους να μας στενοχωρεί όλοτυς και να μας κινητοποιεί ώστε να μην δούμε ξανά τέτοιες εικόνες».

«Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Έχουν γίνει συλλήψεις, έχουμε έναν πιο αυστηρό αντιρατσιστικό νόμο. Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι μια χώρα που κάποιος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο έτσι όπως πρέπει» επισήμανε.

Συνεχίζοντας με το bullying ανάμεσα σε ανήλικους, ανέφερε πως «ενεργοποιείται άμεσα η πλατφόρμα για τον σχολικό εκφοβισμό, αλλά υπάρχει και ενίσχυση των σχολικών δομών με ψυχολόγους. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε νωρίτερα τα στοιχεία παραβατικής συμπεριφοράς. Μιλώ και για πρόληψη και για καταστολή. Έχει αυξηθεί η παρουσία αστυνομικών στις γειτονιές. Είναι σημαντική η παρουσία της αστυνομίας, δρα αποτρεπτικά» σημείωσε. 

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.