Πολιτική

Μητσοτάκης: Στις 4 Απριλίου το ταξίδι στην Ουάσινγκτον για τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν

Μητσοτάκης: Στις 4 Απριλίου το ταξίδι στην Ουάσινγκτον για τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖ. ΜΠΑΪΝΤΕΝ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί και στην επετειακή εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση του ‘21 στον Λευκό Οίκο

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει στις 4 Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα έχει συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Αυτό ανακοίνωσε ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης από την Αλεξανδρούπολη.

Χθες, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς ποιον προτιμά, τον Τζο Μπάιντεν ή τον Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Όποιον επιλέξει ο αμερικανικός λαός, θα σεβαστούμε την επιλογή του προφανώς. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο ισχυρές αυτή την περίοδο που δεν πιστεύω ότι θα ξεφύγουν από τις ράγες στις οποίες έχουν μπει, ανεξαρτήτως του ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος».

Κατά πληροφορίες οι δύο πλευρές ήταν προγραμματισμένο να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση για την προαναγγελία του ταξιδιού στις ΗΠΑ, ωστόσο ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος έδωσε το «παρών» σήμερα στο συνέδριο «city hub events» που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αποκάλυψε την ημερομηνία του ταξιδιού.

Στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες, όπως μεταξύ άλλων τα εξοπλιστικά, το ενεργειακό και η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. Επίσης, θα συζητηθεί το ζήτημα της Ουκρανίας, τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και φυσικά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments