Πολιτική

Άδωνις: Τριμέτωπος αγώνας απέναντι σε Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Βελόπουλο [vid]

Άδωνις: Τριμέτωπος αγώνας απέναντι σε Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Βελόπουλο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)Την έξαρση του λαϊκισμού και του επικοινωνιακού υπερθεάματος στο χώρο της αντιπολίτευσης στηλιτεύει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η αντιπολίτευση μεταξύ λαϊκισμού και επικοινωνιακών σόου

Την έξαρση του λαϊκισμού και του επικοινωνιακού υπερθεάματος στο χώρο της αντιπολίτευσης στηλιτεύει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για πολιτικό κενό στην αντιπολίτευση και για θεαματική επανάκαμψη του λαϊκισμού και επικοινωνιακών show.

Τυπικό παράδειγμα επικοινωνιακού υπερθεάματος είναι, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, το πρόσφατο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος υπερπροβάλλει επικοινωνιακά τη στρατιωτική του θητεία, που, αλίμονο, έχει διάρκεια μόλις 15 ημερών.

«Το βίντεο του κ. Κασσελάκη για το κούρεμά του εν όψει της στρατιωτικής θητείας του είναι πανάκριβο. Πρόκειται για ένα βίντεο, που περικλείει πλάνα με μοντάζ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος συμπλήρωσε πως «το βίντεο αυτό δεν είναι οποιοδήποτε βίντεο που μπορεί να γυρίσει κανείς μαζί με τους φίλους του. Το βίντεο κοστίζει 50.000 με 100.000 ευρώ. Είναι ένα πραγματικά μεγάλο ποσό για να ντυθεί επικοινωνιακά η εξαιρετικά σύντομη στρατιωτική θητεία του Κασσελάκη».

«Ο στρατός είναι σοβαρός θεσμός. Εγώ δεν κλαίγομαι που υπηρέτησα επ’ο 18 μήνες στον ελληνικό στρατό. Οι 15 μέρες θητεία είναι πολύ προκλητικό για όσους πήγαμε ολόκληρη στρατιωτική θητεία. Μη μας το παίζει και κομάντο ο Κασσελάκης. Ο στρατός και η στρατιωτική θητεία είναι σοβαρά πράγματα. Για το εθνόσημο του Έλληνα στρατιώτη έχει πεθάνει κόσμος», πρόσθεσε με νόημα ο Άδωνις.

Από το «ραντάρ» του υπουργού Υγείας δεν ξέφυγε, όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος προτιμά να καταγγέλλει ανέξοδα και να καταφεύγει σε ακραίους χαρακτηρισμούς αντί να ακολουθεί τη θεσμικά ενδεδειγμένη οδό.

«Γίνεται γνωστή η παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ», σημειώνει ο Άδωνις. «Οι δικαστές ελέγχουν τα στοιχεία που είχε στα χέρια της η εισαγγελέας, η οποία αποφάνθηκε ότι καλώς δόθηκε η άδεια. Αντί να προκαλεί και να με αποκαλεί επιδεικτικά «πολιτικό απατεώνα», καλύτερα θα ήταν να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό. Είναι απορίας άξιον πώς ο κ. Ανδρουλάκης δεν ζήτησε να μάθει τα αίτια, για ποιου λόγους έγινε. Από την ώρα που αποδείχθηκε ότι καλώς η κ. Βλάχου έδωσε την άδεια, για μένα τελείωσε η ιστορία. Η ΕΥΠ είναι επιφορτισμένη με την εθνική ασφάλεια. Είναι λοιπόν αξιοπερίεργο γιατί ο κ. Ανδρουλάκης δεν έκανε μήνυση κατά της κυρίας Βλάχου».

Στο επίκεντρο της κριτικής εναντίον του λαϊκισμού τίθεται και ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος, κατά τον Άδωνι, «ήταν και παραμένει ένας ικανός λαϊκιστής. Αυτό που κάνει τώρα στην τρέχουσα συγκυρία ο Βελόπουλος, είναι να εκμεταλλεύεται το πολιτικό κενό, που υπάρχει στην αντιπολίτευση και που είναι πανθομολογούμενο. Αντί ο Βελόπουλος να καταθέτει σοβαρές και προγραμματικές προτάσεις στον πολιτικό διάλογο, προτιμά να καταφεύγει σε λαϊκιστικά σχήματα, γιατί αυτό φαίνεται ότι τον ενισχύει δημοσκοπικά. Λαϊκιστής ήταν και λαϊκιστής παραμένει. Και ας μη μου κουνάει το δάκτυλο για συνέπεια στην πολιτική, γιατί ο ίδιος από σκληρός Πασόκος μετατράπηκε σε σκληρό Δεξιό», κατέληξε ο Ά. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments