Πολιτική

Σε ρυθμούς περιοδειών ο Κ. Μητσοτάκης

Σε ρυθμούς περιοδειών ο Κ. Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΠΑΤΡΑ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/EUROKINISSI)

Νέα συνάντηση του πρωθυπουργού σήμερα με θεσμικούς εκπροσώπους αγροτικών φορέων

Σε ρυθμούς περιοδειών μπαίνει σταδιακά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνουν θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών, με έμφαση στην Υγεία, την Παιδεία και την ασφάλεια.

Η αρχή γίνεται με στοχευμένες επισκέψεις που αναδεικνύουν τις κυβερνητικές δράσεις σε αυτούς τους τομείς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νοσοκομείο της Αττικής, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε πάει στο Τζάνειο, στο οποίο ολοκληρώνεται η ανακαίνιση των μονάδων νοσηλείας με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Έμφαση στην καθημερινότητα του πολίτη

Υγεία, ασφάλεια και ανάσχεση της ακρίβειας είναι οι τρεις τομείς που χρειάζονται διαρκείς παρεμβάσεις. Ειδικά στο τελευταίο, τα μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί αρχίζουν να αποδίδουν σύμφωνα με τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης. Σήμερα αναμένεται νέο ραντεβού του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με παραγωγικούς φορείς του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας – εκκρεμότητα της προηγούμενης εβδομάδας- προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικότερα επιμέρους θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Παράλληλα, η δημόσια υγεία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της ΝΔ που έχει μπει σε τροχιά αλλαγών. Το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων είναι στην αρχή του και ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να ενημερώνεται για την πορεία του όπως και για τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που γίνονται για την αναβάθμιση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας. Και ο ίδιος με κινήσεις που αποφασίζονται σε καθημερινή βάση θα δώσει έμφαση σε όσα υλοποιούνται στον ευαίσθητο αυτό τομέα που αφορά όλους τους πολίτες.

Νέα συνάντηση με θεσμικούς εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου

Στις 11:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με θεσμικούς εκπροσώπους αγροτικών φορέων σε διευρυμένη σύνθεση στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε τόσο με τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας όσο και με εκπροσώπους των αγροτών. Κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτών ο πρωθυπουργός είχε επισημάνει πως «ως επί το πλείστον συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια στο βαθμό που είναι αυτό εφικτό να μπορέσουμε να τα ικανοποιήσουμε. Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά μπροστά μας».

Κινητοποίηση της εκλογικής βάσης της ΝΔ

Μπορεί οι τελευταίες δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ, ωστόσο οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου επιχειρούν να ξορκίσουν το φάντασμα του εφησυχασμού και να κινητοποιήσουν δυνάμεις, οι οποίες θα αντιστρέψουν την αποσυσπείρωση και θα ενεργοποιήσουν τους ψηφοφόρους, οι οποίοι εμφανίζουν είτε σημάδια κόπωσης είτε επιλέγουν την ψήφο αντίδρασης.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της GPO για ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό αποτυπώθηκε ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του δεύτερου κόμματος το οποίο για πρώτη φορά εδώ και καιρό δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 11,7% με το ΠΑΣΟΚ να είναι σε απόσταση αναπνοής στο 11,4% ενώ το ΚΚΕ παραμένει σταθερά στην 4η θέση με 7,8%.

Υπενθυμίζεται ότι στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα,  Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% και εξασφαλίζει προβάδισμα 19,5 μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην δεύτερη θέση με 14,3% έναντι 13,9% του ΠΑΣΟΚ. ΚΚΕ 9,5% , Ελληνική Λύση 8% και ακολουθούν Νίκη 3,4%, Νέα Αριστερά 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, Δημοκράτες – Α. Λοβέρδος 2,6%, Μέρα 25 2,3% και Σπαρτιάτες 1,8%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments