Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ευκαιρία της διοργάνωσης της ετήσιας Συνόδου του δικτύου Women Political Leaders στην Αθήνα, θα παραθέσει δεξίωση το απόγευμα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ευκαιρία της διοργάνωσης της ετήσιας Συνόδου του δικτύου Women Political Leaders στην Αθήνα, θα παραθέσει δεξίωση το απόγευμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει αύριο στις 11.00 την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας το απόγευμα, στις 18:00, με την ευκαιρία της διοργάνωσης της ετήσιας Συνόδου του δικτύου Women Political Leaders στην Αθήνα, θα παραθέσει δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η πρωτοβουλία “Αμάλθεια” και η σημασία της για Κύπρο και Ελλάδα

Με τη συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα να μην είναι στον ορίζοντα και την ανθρωπιστική κρίση να κορυφώνεται καθώς ο λιμός απειλεί πλέον τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας, ο θαλάσσιος διάδρομος μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ν. Χριστοδουλίδη με το όνομα «Αμάλθεια» αποκτά κρίσιμη σημασία για την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Η πρώτη πιλοτική παράδοση 200 τόνων βοήθειας από το ισπανικό ανθρωπιστικό πλοίο “OPEN ARMS”, το οποίο επιχειρεί να σπάσει τον θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας μετά από 17 χρόνια, έφτασε παρά τις δυσκολίες μετά από τριήμερο ταξίδι από τη Λάρνακα στη Γάζα. Το πλοίο μετέφερε επίσης έναν ειδικό γερανό για να διευκολύνει την εκφόρτωση της βοήθειας σε πλωτή πλατφόρμα που πλησιάζει στις βόρειες ακτές της Γάζας. Αυτές οι πιλοτικές αποστολές θα συνεχίσουν να επιτρέπουν στην αμερικανική πλευρά να εγκαθιδρύσει την “κανονικότητα” μέχρι να κατασκευαστεί μια πλωτή αποβάθρα που θα επιτρέπει στο μεγάλο πλοίο να ξεφορτώνει απευθείας μεγάλες ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εκτός από τη σημασία της για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, η Επιχείρηση Αμάλθεια αποδείχθηκε ένα επιτυχημένο στοίχημα για την κυπριακή κυβέρνηση. Η Κύπρος απέδειξε ότι η επιχείρηση ήταν εφικτή χάρη στην επίμονη και οργανωμένη διπλωματία του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του Υπουργού Εξωτερικών Κ. Κόμπος, οι οποίοι έπεισαν σχετικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments