Πολιτική

Πρόταση μομφής: Σε θέση μάχης κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Πρόταση μομφής: Σε θέση μάχης κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Πηγή Φωτογραφίας: [368152] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σήμερα κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας.

Έντονη είναι πολιτική αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να κατατεθεί αύριο Τρίτη (26/3) από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία χρειάζεται η στήριξη 50 βουλευτών που ούτως ή άλλως υπάρχουν αφού την πρόταση δυσπιστίας ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή, νευρικότητα και αντιδράσεις επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και για τη δήλωση Κασσελάκη, που μέσω ανάρτησης στα social media επιτέθηκε στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώντας του να παραιτηθεί.

Η δήλωση Σπίρτζη δεν ήταν η μοναδική αντίδραση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη περί διεξαγωγής εκλογών παρουσία διεθνών παρατηρητών, πήρε το πρωί ο Χρήστος Σπίρτζης. «Ήταν βαριά υπερβολική τοποθέτηση του κ. Στέφανου Κασσελάκητου προέδρου μας» ανέφερε μιλώντας σε εκπομπή σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Εξέφρασε την άποψη πως θα μπορούσε να αποφύγει ο κ. Κασσελάκης «αυτή την υπερβολή».

Η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κυριαρχεί στην ατζέντα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζο, να δηλώνει πεπεισμένος, μετά και το δημοσίευμα πως «πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν η συγκάλυψη».

Μάλιστα έθεσε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα: «Ποιος, την ώρα που ο ελληνικός λαός ήταν βυθισμένος στο σοκ και το πένθος, είχε την προτεραιότητα και τη μόνη έγνοια να παρέμβει στο κρίσιμο ανακριτικό υλικό; Ποιος είχε πρόσβαση πριν την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη στο κρίσιμο οπτικοακουστικό υλικό; Ποιος επεξεργάστηκε τις συνομιλίες για να ενισχύσει τη θεωρία του ανθρώπινου λάθους; Ποιος εν τέλει τις διέρρευσε και τις διένειμε σε φίλια προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης;»

Με την σπίθα να έχει ανάψει το φυτίλι και να είναι ζήτημα χρόνου να επεκταθεί η «φωτιά» ο πρωθυπουργός θα κληθεί στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις και το Μαξίμου να αποδείξει τις κατηγορίες που αποδίδει για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα διέφυγε από τη Βουλή, όπως και ο κ. Καραμανλής. Τώρα θα έρθουν στη Βουλή και δεν θα διαφύγουν ξανά», σημείωσε ο Δημήτρης Μάντζος.

Από πλευράς κυβέρνησης από την άλλη πλευρά ζήτημα παραμείνει αν προτίθεται να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης. Οι αποφάσεις θα ληφθούν με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τον Καναδά. Κάποιοι θεωρούν πάντως πως είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για συσπείρωση της γαλάζιας εκλογικής βάσης και της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το κύριο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ποιος μπήκε στον χώρο καταγραφών του ΟΣΕ, έναν χώρο περιορισμένης πρόσβασης που μπαίνουν συγκεκριμένα πρόσωπα, και πήρε, από τις πρώτες ώρες, τα ηχητικά αρχεία τα οποία στη συνέχεια μονταρίστηκαν και παραποιήθηκαν ως προς τους διαλόγους των δύο μηχανοδηγών, που έγιναν ένας διάλογος.

«Ούτε έγκλημα υπάρχει στην Τέμπη, ούτε συγκάλυψη» ήταν η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης, την οποία εγκάλεσε ότι συνασπίστηκε γύρω από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, σήμερα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, παραθέτει μάλιστα και μια ιστορική αναλογία με τη δίκη των Στρατηγών των Αργινουσών στην αρχαία Αθήνα. «Το Σήμερα είναι πλέον προφανές ότι ισχυρά Οικονομικά Συμφέροντα δεν επιθυμούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει την Πολιτική ισχύ που του έδωσε ο Λαός στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές» τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης και προσθέτει: «Γύρω από αυτά τα Συμφέροντα συνασπίστηκε η Αντιπολίτευση και όλοι μαζί για πολιτικά επιχειρήματα προβάλλουν τους συγγενείς τους νεκρούς, ενώ οι όλοι μας υποχωρούμε διότι έτσι πρέπει να κάνουμε. Ως αποτέλεσμα αυτού ο Ελληνικός Λαός έχει πιστέψει στη συντριπτική του Πλειοψηφία στο “Έγκλημα των Τεμπών” και στην “συγκάλυψη του εγκλήματος”. Ούτε Έγκλημα υπάρχει στα Τέμπη ούτε Συγκάλυψη. Ένα τραγικό δυστύχημα ήταν οφειλόμενο σε διαδοχικά ανθρώπινα λάθη. Μας πονάει; Ναι! Μας Εξοργίζει; Ναι! Αλλά δεν πρέπει να καταστρέψουμε την Χώρα και τη Δημοκρατία μας επιτρέποντας σε όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για ίδιους πολιτικούς σκοπούς!» σημειώνει ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments