Nέα της αγοράς

Bloomberg: Στο στόχαστρο ομίλου από την Ταϊλάνδη τα Selfridges

Bloomberg: Στο στόχαστρο ομίλου από την Ταϊλάνδη τα Selfridges

Πηγή Φωτογραφίας: Selfridges department store on Oxford Street in London. The Weston family has sold the luxury retail group Selfridges (Stefan Rousseau/PA) (PA Wire)

Ο Όμιλος Central της Ταϊλάνδης σχεδιάζει να αγοράσει διάσημα εμπορικά σήματα της Ευρώπης από την Signa Retail Luxury Holding

Ο Όμιλος Central της Ταϊλάνδης σχεδιάζει να αγοράσει διάσημα εμπορικά σήματα της Ευρώπης από την Signa Retail Luxury Holding, συμπεριλαμβανομένων των Selfridges στο Λονδίνο, της γερμανικής KaDeWe Group και της ελβετικής Globus, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

Συγκεκριμένα, η Central Group βρίσκεται σε συζητήσεις με το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με τη Selfridges. Ο ταϊλανδέζικος όμιλος αγόρασε το πολυκατάστημα υψηλών προδιαγραφών στο Λονδίνο μαζί με τη Signa το 2022 έναντι περίπου 4 δισ. ευρώ (4,3 δισ. δολάρια).

Μετά τη συναλλαγή, ο ιδρυτής της Signa, Rene Benko, προώθησε μια ξεχωριστή συμφωνία που έδωσε μερίδιο 10% του Δημόσιου Ταμείου Σαουδ. Αραβίας σε μια εταιρεία στην οποία ανήκει επίσης το ακίνητο που χρησιμοποιείται από τη Selfridges. Η επιχείρηση λιανικής πώλησης και η υπόλοιπη ακίνητη περιουσία διαχειρίζονται από ξεχωριστές εταιρείες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Central Group θέλει να αυξήσει το μερίδιό της στο Selfridges στο 60% και να αναλάβει τον έλεγχο της λειτουργικής επιχείρησης.

Την ίδια ώρα, η γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας Breuninger είναι μεταξύ των πολλών επίδοξων αγοραστών του εμβληματικού πολυκαταστήματος KaDeWe του Βερολίνου, σε μια συμφωνία που ενδεχομένως να αξίζει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Εκτός από το ομώνυμο πολυκατάστημα στο Βερολίνο, η KaDeWe διαθέτει επίσης καταστήματα υψηλών προδιαγραφών στο Μόναχο και το Αμβούργο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments