Γεωπολιτικά

Οι Τούρκοι γράφουν για «νέα Γάζα στην Κύπρο»

Οι Τούρκοι γράφουν για «νέα Γάζα στην Κύπρο»

Πηγή Φωτογραφίας: Turkish Newspapers

Σύμφωνα με το άρθρο, «η μεταφορά του αεροδρομίου και της βάσης του Λευκονοίκου στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει πανικοβάλει τόσο την Ελλάδα όσο και το Ισραήλ.

Η εφημερίδα Türkiye σε άρθρο που υπογράφει ο  Yılmaz Bilgen , αναφέρεται στην «ισραηλινή διείσδυση» στην Κύπρο.  Τιτλος του άρθου «Νέος στόχος μετά τη Γάζα» και υπότιτλος «Τα μάτια του Ισραήλ στην Κύπρο».

Σύμφωνα με το άρθρο, «η μεταφορά του αεροδρομίου και της βάσης του Λευκονοίκου στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει πανικοβάλει τόσο την Ελλάδα όσο και το Ισραήλ.

Εφαρμόζοντας την κατοχική του πολιτική βήμα-βήμα, το Ισραήλ έχει στρέψει πλέον τα μάτια του στην Κύπρο. Με πληθυσμό 1,4 εκατομμυρίων, ο αριθμός των Ισραηλινών που έχουν αποκτήσει υπηκοότητα στην ελληνοκυπριακή πλευρά έχει ξεπεράσει τις 400 χιλιάδες. Το Τελ Αβίβ, που θεωρεί την ελληνοκυπριακή πλευρά ως «επαρχία του Ισραήλ», έχει ξεκινήσει επίσης να χρησιμοποιεί λιμάνι στο όνομα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Μετά τη μεταφορά της βάσης του Λευκονοίκου στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Ισραήλ αποφάσισε επίσης να δημιουργήσει βάση στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Ο βουλευτής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Küçük είπε, «Το σχέδιο στη Γάζα ισχύει και εδώ. Οι Ισραηλινοί αγοράζουν γη και στις δύο πλευρές του νησιού, πολλαπλασιάζονται, εκδιώκουν τους ντόπιους σε αυτήν την περιοχή και αναλαμβάνουν. Η απειλή κατοχής αυξάνεται… Οι δραστηριότητες που διεξάγονταν κρυφά με τους Ελληνοκύπριους για χρόνια έχουν πλέον δημοσιοποιηθεί. Βλέπουν ήδη τη ‘Νότια Κύπρο’ ως επαρχία τους. Η MOSSAD και ο ισραηλινός στρατός, που ελέγχει άμεσα κάποια λιμάνια στο Νότο, έχουν αναλάβει δράση για την κατασκευή στρατιωτικών βάσεων στο νησί».

Αναφέροντας την πληροφορία ότι ο αριθμός των Ισραηλινών που έχουν υπηκοότητα στην ελληνοκυπριακή πλευρά του 1,4 εκατομμυρίου έφτασε το 35%, ο βουλευτής του UBP Hasan Küçük δήλωσε ότι σύμφωνα με τη σιωνιστική ατζέντα, η Κύπρος είναι η επόμενη. Ο Hasan Küçük είπε ότι «η  απειλή αυξάνεται μέρα με τη μέρα» και είπε τα εξής για όσα συμβαίνουν στο νησί:

«Το Ισραήλ θέτει πλέον ξεκάθαρα το έδαφος για την κατοχή. Χρησιμοποιούν σχεδόν τις ίδιες μεθόδους με το σενάριο που εφαρμόστηκε στην Παλαιστίνη. Συγκεντρώστε γη, στη συνέχεια αυξήστε τον πληθυσμό σας και εκδιώξτε τον αυτόχθονα πληθυσμό. Ζούμε στην κατάσταση της Παλαιστίνης πριν από 50 χρόνια. Η γραμμή Γάζας-‘Νοτίου Κύπρου’, που ξεκίνησε στο όνομα του διαδρόμου βοήθειας προς τη Γάζα, είναι στην πραγματικότητα ο κατοχικός διάδρομος Τελ Αβίβ-Κύπρου. Εκτός από το ιστορικό-θρησκευτικό κίνητρο της κατοχής της Κύπρου από το Ισραήλ, η σιωνιστική διοίκηση υπολογίζει και την πρόσβαση στη Μεσόγειο Θάλασσα μέσω του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να καταστρέψουν τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ αρπάζοντας τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην αποκλειστική επικράτεια της Κύπρου, όπως και των Παλαιστινίων».

Κατά τ΄ άλλα υπάρχει …νηνεμία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας….

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments