Policy Briefs

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην Κίνα

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην Κίνα

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Σχετικά με τις εμπορικές πρακτικές.

Η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε την Τρίτη ότι η Ευρώπη πρέπει να σκληρύνει τη στάση της με την Κίνα σχετικά με τις εμπορικές πρακτικές, στον απόηχο των εκκλήσεων που απηύθυνε μία ημέρα νωρίτερα η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

Μιλώντας ενόψει της επίσκεψης του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στο Πεκίνο αργότερα αυτή την εβδομάδα, η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα πρέπει να έχουν την ίδια πρόσβαση στην αγορά της Κίνας με τις κινεζικές εταιρείες στην Ευρώπη, σύμφωνα με σχόλια που επικαλείται το Reuters.

Προέτρεψε επίσης τον Γερμανό ηγέτη να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στις κινεζικές αρχές σχετικά με την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και τις αθέμιτες ανταγωνιστικές πρακτικές.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τις προειδοποιήσεις της Γελέν, η οποία διαμήνυσε τη Δευτέρα ότι η Ουάσινγκτον δεν θα αποδεχθεί να κατακλυσθεί η παγκόσμια αγορά με κινεζικά προϊόντα με τιμές κάτω του κόστους, όπως έχει γίνει ήδη στο παρελθόν.

Μάλιστα, δήλωσε στο CNBC ότι δεν θα απέκλειε τη λήψη μέτρων από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων πιθανών δασμών, κατά της Κίνας, εν μέσω ανησυχιών ότι το Πεκίνο πλημμυρίζει σκόπιμα τις διεθνείς αγορές με φθηνά προϊόντα «πράσινης ενέργειας».

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε ότι η ΕΕ ξενικά ενδελεχή έρευνα για το μέγεθος της κρατικής οικονομικής στήριξης που παρέχει το Πεκίνο στις κινεζικές εταιρείες κατασκευής ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών στοιχείων, σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία από την πλημμύρα φθηνών κινεζικών εισαγωγών.

Σύμφωνα με το CNN, η Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, δήλωσε την Τρίτη ότι η έρευνα θα εξετάσει τους τρόπους, με τους οποίους αναπτύχθηκαν τα αιολικά πάρκα στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments