Τεχνολογία

Instagram: Θα θολώνει γυμνές φωτογραφίες στα μηνύματα για την προστασία των ανηλίκων

Instagram: Θα θολώνει γυμνές φωτογραφίες στα μηνύματα για την προστασία των ανηλίκων

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Thomas White Purchase Licensing Rights

Στους χρήστες θα έρχεται σχετική ειδοποίηση ότι θολώθηκε η εικόνα και θα έχουν τη δυνατότητα να αποκλείσουν τον αποστολέα και να αναφέρουν τη συνομιλία

Το Instagram είπε ότι αναπτύσσει νέα εργαλεία για την προστασία των νέων και την καταπολέμηση του σεξουαλικού εκβιασμού, συμπεριλαμβανομένης μιας λειτουργίας που θα θολώνει αυτόματα το γυμνό στα άμεσα μηνύματα.

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε την Πέμπτη, ότι δοκιμάζει τις δυνατότητες στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την καταπολέμηση των σεξουαλικών απατών και άλλων μορφών «κατάχρησης εικόνας», καθώς και για να καταστήσει πιο δύσκολο για εγκληματίες να επικοινωνούν με εφήβους, αναφέρει ο Guardian.

Ο σεξουαλικός εκβιασμός αφορά το να πειστεί κάποιος να στείλει ακατάλληλες φωτογραφίες στο διαδίκτυο και στη συνέχεια να δεχτεί απειλές για δημοσιοποίηση του υλικού αυτού, εάν το θύμα δεν πληρώσει χρήματα ή κάνει σεξουαλικές χάρες.

Το Instagram είπε ότι οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν συχνά τα απευθείας μηνύματα για να ζητήσουν εικόνες με προσωπικό περιεχόμενο. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, σύντομα θα αρχίσει να δοκιμάζει μια δυνατότητα στα DM, που θα θολώνει οποιεσδήποτε εικόνες με γυμνό «και θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να σκεφτούν δύο φορές πριν στείλουν γυμνές εικόνες».

«Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να προστατεύει τους ανθρώπους από το να δουν ανεπιθύμητο γυμνό στα προσωπικά τους μηνύματα, αλλά και για να τους προστατεύει από απατεώνες που μπορεί να στέλνουν γυμνές εικόνες με σκοπό να ξεγελάσουν τους ανθρώπους να στείλουν με τη σειρά τους τις δικές τους προσωπικές εικόνες, ως αντάλλαγμα» ανέφερε το Instagram.

Η λειτουργία θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή παγκοσμίως για εφήβους κάτω των 18 ετών. Οι ενήλικες χρήστες θα λαμβάνουν μια ειδοποίηση που θα τους ενθαρρύνει να την ενεργοποιήσουν. Οι εικόνες με γυμνό θα θολώνονται με μια ειδοποίηση, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να το δουν. Θα έχουν επίσης μια επιλογή να αποκλείσουν τον αποστολέα και να αναφέρουν τη συνομιλία.

Τα άτομα που στέλνουν μηνύματα με γυμνό, θα λαμβάνουν ένα μήνυμα που θα τους υπενθυμίζει να είναι προσεκτικοί όταν στέλνουν «ευαίσθητες φωτογραφίες». Θα ενημερώνονται επίσης ότι μπορούν να αποστείλουν τις φωτογραφίες εάν αλλάξουν γνώμη, αλλά ότι υπάρχει η πιθανότητα να τις έχουν ήδη δει άλλοι.

Η Meta κατέχει επίσης το Facebook και το WhatsApp, αλλά η δυνατότητα θαμπώματος γυμνού δεν θα προστεθεί στα μηνύματα που αποστέλλονται σε αυτές τις πλατφόρμες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments