Πολιτική

Αλέξης Γεωργούλης: Δεν αναγνωρίζω τίποτα στην καταγγελία για βιασμό [vid]

Αλέξης Γεωργούλης: Δεν αναγνωρίζω τίποτα στην καταγγελία για βιασμό [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Παραιτήθηκα από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πριν με διαγράψουν» σημείωσε

Την αθωότητά του ως προς την κατηγορία για βιασμό και κακοποίηση τόνισε ο Αλέξης Γεωργούλης μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Πρώτη Λέξη» του protothema.gr.

Ένα χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας που υποβλήθηκε από τη δικηγόρο και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου, στις βελγικές αρχές, σε βάρος του, ο εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος με το Πράσινο Κίνημα, Αλέξης Γεωργούλης επιμένει ότι δεν αναγνωρίζει τίποτα στην καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο ευρωβουλευτής βίασε και κακοποίησε την κυρία Χρονοπούλου τον Μάιο του 2020.

Τέσσερα χρόνια μετά την καταγγελία, ο Αλέξης Γεωργούλης σημείωσε στον Αντώνη Σρόιτερ ότι δεν έχει λάβει δικογραφία, δεν έχει κληθεί να απολογηθεί ή να δώσει εξηγήσεις. «Αυτά που ακούστηκαν είναι πολλά και δεν τα έχει πει κανένας που ξέρει. Η δική μου θέση είναι ότι δεν έχω καμία σχέση, δεν αναγνωρίζω τίποτα σε αυτή την καταγγελία. Δεν έχει γίνει καμία αλλαγή. Είναι μια παγωμένη κατάσταση στο Βέλγιο. Η εισαγγελέας την έχει στα χέρια της από τότε, από τον Μάιο του 2020. Η διαδικασία στο Βέλγιο είναι κλειστή, είναι βάσει μιας λογικής και σταθερής που έχουν», λέει χαρακτηριστικά.

Με οδηγία της δικηγόρου του δεν έκανε προσπάθεια επικοινωνίας με τη γυναίκα που τον κατήγγειλε. Στην εύλογη ερώτηση γιατί μια γυναίκα να κάνει μια τέτοια καταγγελία και να υποστεί όλα όσα συνεπάγεται, μαζί με τη δημοσιοποίηση, ο ευρωβουλευτής απέφυγε ουσιαστικά να απαντήσει λέγοντας ότι υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Πάντως, όπως λέει, δεν πιστεύει ότι θα καταδικαστεί.

Εκφράζοντας την πικρία του για την αντιμετώπιση που είχε από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση για τον βιασμό και την κακοποίηση, ο Αλέξης Γεωργούλης επιμένει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πριν τον διαγράψει.

Περιγράφει πώς εκλήθη στο γραφείο της προέδρου του ευρωκοινοβουλίου όπου του γνωστοποιήθηκε το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του, προσθέτοντας μάλιστα, ότι ζήτησε να ακολουθηθεί η ταχύτερη δυνατή διαδικασία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments