Nέα της αγοράς

Lamda: Στα 641 εκατ. οι εισπράξεις από το Ελληνικό λόγω των οικιστικών projects

Lamda: Στα 641 εκατ. οι εισπράξεις από το Ελληνικό λόγω των οικιστικών projects

Πηγή Φωτογραφίας: Mεταβίβαση της «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda Development-Υπογραφη παραχωρησης στα γραφεια του ΤΑΙΠΕΔ// ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Συγκεκριμένα, μία από τις πιο χαρακτηριστικές νέες οικιστικές αναπτύξεις που έχουν βγει το τελευταίο διάστημα στην αγορά είναι ο πύργος 50 μέτρων, σχεδιασμένος από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group – BIG, που έχει το όνομα Park Rise. Από αυτόν έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα στην αγορά συνολικά 65 διαμερίσματα.

Στα 641 εκατ. ευρώ έφτασαν οι συνολικές εισπράξεις της Lamda Development από τις πωλήσεις ακινήτων στο Ελληνικό από την αρχή του έργου έως τα τέλη του 2023. Γεγονός που οφείλεται στη μεγάλη ζήτηση που είχαν οι οικιστικές αναπτύξεις του project, οι οποίες αποτέλεσαν και τον πυρήνα των εσόδων της, καθώς έφεραν στα ταμεία της Lamda Development συνολικά 537 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 104 εκατ. ευρώ προήλθαν από πωλήσεις ή μισθώσεις οικοπέδων στο πρώην αεροδρόμιο. Σήμερα η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου του έργου στο Ελληνικό ανέρχεται στο 1,7 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά περίπου 6 εκατ. σε σχέση με το 2022.

Η Lamda Development μετά το λανσάρισμα των οικιστικών αναπτύξεων στο παραλιακό μέτωπο, που αφορά τις κατοικίες Cove Residences με συνολικά 115 ιδιοκτησίες, τις 27 κατοικίες πολυτελείας The Cove Villas και τα 173 διαμερίσματα του Riviera Tower, έχει εξασφαλίσει συμβόλαια που ανέρχονται στο 1,12 δισεκατομμύριο ευρώ. Ποσό που αναμένεται να αυξηθεί κατά 517 εκατ. ευρώ, καθώς έχει προχωρήσει και στις προπωλήσεις ενός σημαντικού μέρους κατοικιών από το νέο οικιστικό της project, που είναι το Little Athens.

Συγκεκριμένα, μία από τις πιο χαρακτηριστικές νέες οικιστικές αναπτύξεις που έχουν βγει το τελευταίο διάστημα στην αγορά είναι ο πύργος 50 μέτρων, σχεδιασμένος από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group – BIG, που έχει το όνομα Park Rise. Από αυτόν έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα στην αγορά συνολικά 65 διαμερίσματα.

Περαιτέρω, τον Δεκέμβριο 2023 και τον Ιανουάριο 2023 ξεκίνησε η προώθηση στο αγοραστικό κοινό επιλεγμένων διαμερισμάτων από τα οικιστικά έργα Pavilion Terraces, Promenade Heights, Atrium Gardens και Trinity Gardens. Από το σύνολο των 459 διαμερισμάτων που προβλέπονται για όλα τα ανωτέρω οικιστικά έργα στο Little Athens, κατά την Α’ Φάση του έργου, έχουν διατεθεί στο αγοραστικό κοινό τα  243 διαμερίσματα, περίπου δηλαδή το 53% του συνόλου.

Μάλιστα, μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2024 είχαν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για 140 διαμερίσματα, συνολικού ποσού περίπου 19 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή των συμβολαιογραφικών πράξεων για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας αναμένεται να ξεκινήσει το Β’ Τρίμηνο 2024, κατά την οποία θα εισπράττεται 20% του συνολικού τιμήματος εκάστης, συμπεριλαμβανομένης της τυχόν κατατεθειμένης προκαταβολής.

Η γειτονιά του Little Athens θα βρίσκεται κοντά στη βορειοδυτική ακτογραμμή και θα αποτελείται από κτίρια μεικτής χρήσης που υποστηρίζουν λιανικό εμπόριο, γραφεία, φιλοξενία, ευεξία, αθλήματα και φαγητό. Επίσης, οι κατοικίες στο Little Athens θα συνδέονται μέσω σκιασμένων μονοπατιών και θα προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε όλα όσα έχει να προσφέρει το Ελληνικό μέσα σε 15 λεπτά.

Πώς προχωρούν τα οικιστικά έργα

Για το Riviera Tower ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σκυροδέτησης των 2 υπογείων του πύργου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του Podium. Τα πρώτα επίπεδα του πύργου είναι πλέον ορατά από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Συγκεκριμένα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες φέροντος οργανισμού της ανωδομής, με τη σκυροδέτηση των δύο κεντρικών πυρήνων ανελκυστήρων/κλιμακοστασίων μέχρι και τον 2ο όροφο.

Στις κατοικίες The Cove Residences ολοκληρώθηκαν οι αρχαιολογικές εργασίες στα οικόπεδα του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου, καθώς και οι εκσκαφές στο σύνολο των 4 οικοπέδων. Στα οικόπεδα 5-6 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σκυροδέτησης θεμελίωσης, ενώ στο οικόπεδο 6 ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες σκυροδέτησης της πλάκας ισογείου. Στα οικόπεδα 7-8 βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες σκυροδέτησης της θεμελίωσης.

Για τις The Cove Villas ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες κατεδαφίσεις, εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες για 12 οικόπεδα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας για επιπλέον 7 οικόπεδα.

Τέλος, για τον πύργο 50 μέτρων, τον Park Rise, η οικοδομική άδεια εκδόθηκε τον Δεκέμβριο 2023, ενώ οι πρόδρομες εργασίες και εκσκαφές θα ξεκινήσουν εντός του Απριλίου 2024.

Πηγή: powergame.gr//Μαρία Καλούδη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments